Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Beníkovci absolvujú kompletný domáci seriál Historikov

Tuesday, 04. 04. 2023 - 10:10, Miroslav Majláth   

Beníkovci absolvujú kompletný domáci seriál Historikov

Bratia Marcel a Tomáš Beníkovci v posledných dvoch sezónach sa na Slovensku objavovali viac, menej sporadicky. Dôvod bol jednoduchý, lákala ich veľká Európa.

 

Tibor Szabosi;asf75757-2.jpg

V tomto roku však prichádza zvrat a Beníkovci ostávajú na domácich tratiach. Z tohto rozhodnutia budú mať určite najväčšiu radosť fanúšikovia pretekov automobilov do vrchu, zvlášť historických vozidiel. Veď sledovať Marcelove BMW 2002Ti, či Tomášovu Lanciu Betu Coupé, na pretekoch, ten pohľad nikdy neomrzí žiadneho skalného fanúšika automobilových športov.

Tibor Szabosi;asf76381.jpg

„Absolvovali sme dva roky na európskych kopcoch. Spoločne s MTB Racing Teamom sme Slovensko reprezentovali v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb HHCC a získali množstvo krásnych umiestnení. Ale musím povedať, že to poriadne vyčerpávalo, doma robota stála a tak sme nič iné nerobili, iba sme sa naháňali. Teraz sme si povedali, že treba naše životy trochu spomaliť a tak ostávame na domácich kopcoch,“ vysvetlil hneď v úvode Tomáš Beník.

Tibor Szabosi;asr66124-7.jpg

Tohtoročná sezóna tak nielen pre bratov Beníkovcov odštartovala v rámci podujatia Hill Climb Race SLOVAKIA RING 2023. V programe prvo-aprílového dňa boli oproti minulosti v pláne hneď dve samostatne bodované kolá. Dopoludnia jedno, popoludní druhé. A v oboch sa Marcelovi, aj Tomášovi darilo, pričom Marcel si domov odniesol za každé podujatie nielen plný počet bodov, ale aj poháre za víťazstvo v kategórii HK1 do dvoch litrov a navyše v oboch prípadoch aj pohár za tretie miesto v absolútnom poradí medzi Historikmi.

Tibor Szabosi;asf74807-3.jpg

„Je pravda, že na začiatku dňa som sa cítil poriadne drevený. Ale auto fungovalo perfektne a ja som sa v ňom od jazdy k jazde cítil lepšie a lepšie. Som rád, že na začiatok sezóny sme mali možnosť absolvovať preteky práve na Slovakia Ringu. Dá sa tu veľmi dobre rozjazdiť, ale aj nastaviť auto pred ďalšími podujatiami,“ povedal v cieli Marcel Beník.

Tibor Szabosi;asr65997-33.jpg

V prípade Tomáša, ten bral body a poháre za druhé miesto v kategórii HK1 do dvoch litrov a to v oboch pretekoch.

Tibor Szabosi;asf75365-2.jpg

„Popoludní to už bolo lepšie, len sme pred poslednou jazdou zistili, že celý čas nám brzdili kolesá, ale to už je jedno. Výborne som si zajazdil, rozhýbal som sa a to je podstatné. Na začiatok sezóny to bolo fajn a ja som spokojný,“ ukončil rozprávanie Tomáš Beník.

Tibor Szabosi;asr65677-3.jpg

Slovenský šampionát pretekov historických vozidiel do vrchu pokračuje po tomto rozbehu opäť až v mesiaci jún, na pretekoch v Ožďanoch, kde Beníkovcov určite opäť uvidíme.

Tibor Szabosi;asr65671-9.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri