Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Benček chce nadviazať na úspech z Levoče

Tuesday, 25. 02. 2020 - 17:34, Ľuboš Kašický   

Benček chce nadviazať na úspech z Levoče

Po typickej zimnej súťaži v Levoči, pokračuje MRC 2020 druhým podnikom na klasickom asfaltovom povrchu. Farby SK DER Rally Teamu bude reprezentovať posádka Benček a Plichta.

 

Pôvodne ohlásená druhá súťaž v Levoči sa nakoniec nekonala, a tak druhým podnikom sezóny MRC 2020 (Motorsport Rally Cup) bude napokon podujatie v Krásnohorskom Podhradí pri Rožňave. Tá je na programe počas nadchádzajúceho, posledného februárového, víkendu a na štarte nebude chýbať ani úspešná prešovská posádka SK DER Rally Teamu v zložení Dominik Benček a Rado Plichta, ktorá si vďaka víťazstvu na úvodnom podniku sezóny zapísala do MRC maximálny počet bodov a nastupuje tak z pozície priebežného lídra sezóny.

Tibor Szabosi;asf-7490-4.jpg

„V Levoči sa jazdilo na snehu a ľade, no teraz to bude taká slovenská asfaltová klasika,“ pripomína Dominik Benček, ktorý si z úvodného podujatia v Levoči priviezol nielen cenné body, ale aj cenné skúsenosti. „Radi by sme nadviazali na vydarený vstup do sezóny. Teraz však čakáme ešte silnejšiu konkurenciu a napínavejšie preteky. O to viac sa na štart tešíme.“ Prešovská posádka bude nastupovať znova na vozidle Mitsubishi Lancer Evo IX hodnotenom v triede A4, no s ambíciou na čelné priečky aj v absolútnom hodnotení MRC.

Tibor Szabosi;c30i5596-15.jpg

„Podobne, ako ostatné posádky, ani my sme nemali pred touto súťažou možnosť testovať a tak sa už nevieme dočkať víkendu. Jazdiť sa bude na známom úseku Úhorná, ktorý niektoré posádky poznajú s „veľkého majstráku“. Ja som tam však ešte nikdy neštartoval, no počul som že cesta je dosť rozbitá a náročná. Ale nejaký úsek bol vraj už opravovaný. Uvidíme teda, čo nás čaká,“ pokračuje Dominik Benček. „Určite sa však pokúsime zajazdiť pekný výsledok, ktorým by sme radi potešili našich partnerov a fanúšikov.“

Tibor Szabosi;asf-7528-4.jpg

Centrom súťaže je obec Krásnohorské Podhradie, kde je situované riaditeľstvo aj servisné parkovisko. V piatok 28.februára 2020 sa súťažný víkend začína administratívnym preberaním, rozpravou pre posádky a následnou popoludňajšou obhliadkou trate. Samotná trať má jeden meraný úsek dlhý 6,5 kilometra, ktorý sa pôjde trikrát. Celková dĺžka meraných úsekov je teda 19,5 kilometra, pričom spolu s prejazdami má súťaž 44 kilometrov. Štartovať sa bude v smere od Krásnohorského Podhradia na Úhornú (čo je opačný smer, ako sa jazdilo naposledy v MSR 2017 na Rally Rožňava). Štart pretekov je naplánovaný na sobotu 29.februára 2020 o 8.25 hod. Predpokladaný záver súťaže je približne o 15.45 hod., kedy sa očakáva dojazd posledného vozidla do cieľa, plus pripočítaný čas na oficiálne zverejnenie výsledkov. Následne je naplánované vyhlásenie víťazov na Riaditeľstve súťaže.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri