Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Bánki oslavuje dva triumfy

Tuesday, 13. 04. 2021 - 20:40, Public relations   

Bánki oslavuje dva triumfy

Výborné preteky 2. kola TCR Digital Cupu na Hungaroringu priniesli okrem nervy drásajúcich súbojov aj dve víťazstvá Bence Bánkiho z tímu Dörr Esports na Cupre. Majster SR 2020 vyhral kvalifikáciu a systémom štart-cieľ aj prvé preteky, keď za sebou bez problémov udržal Dávida Nemčeka na Cupre z tímu ARC Bratislava. Tretí v cieli prvých pretekov bol Jakub Štofko z tímu 600 Sim Kecing Racing.

1-222.jpg

O prvú desiatku sa tuho bojovalo nárazník na nárazník až do posledného kola. Divákom sa tesné a tvrdé súboje museli páčiť.

Druhá jazda s obráteným poradím prvej desiatky z kvalifikácie sa začala uliatym štartom Davida Holého, vedenie si tak po jeho treste udržal  Martin Hlavna z tímu HF Motorsport. No zozadu sa postupne cez sériu súbojov blížili aj proti sebe bojujúci Bánki a Nemček. Bence Bánki v treťom sektore krásne Nemčeka predbehol a spolu sa doťahovali na lídra. Ten sa snažil klásť odpor, no v polovici pretekov bolo jasné, že Bence Bánki v tento pondelkový večer nenájde premožiteľa. Vyhral aj druhé preteky a za jeden pretekový deň získal plný počet 50 bodov.

2-188.jpg

V celkovom poradí tak vedie zo ziskom 90 bodov už o 18 bodov pred Dávidom Nemčekom, ktorý v tejto sezóne zaznamenal už 4 druhé miesta. Tretie miesto si udržal Jakub Štofko, ktorý zvádzal aj Maďarsku tvrdé súboje s Richardom Dohnalom na Audi. V priebežnom poradí ich delí 1 bod.

TCR Digital Cup bude pokračovať o mesiac v talianskej Monze. Majstrovstvá SR v digitálnom motoršporte majú na pláne aj ďalšie kolo GT Digital Cupu na okruhu v Barcelone 25. apríla.

3-139.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri