Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Bánki neohrozene kraľuje TCR

Friday, 14. 05. 2021 - 15:56, Public relations   

Bánki neohrozene kraľuje TCR

Ani dva šprinty v talianskej Monze nič nezmenili na tom, že absolútnym dominátorom triedy TCR Digital Cup v Majstrovstvách Slovenska v digitálnom motoršporte v roku 2021 je Bence Bánki. Úradujúci slovenský šampión vyšiel víťazne z oboch štartov na ikonickom rýchlom okruhu v Parco di Monza.

4-121.jpg

V prvej jazde štartoval z pole position, ktorú sa mu podarilo uchmatnúť v poslednej chvíli, v ostatnom kvalifikačnom kole. Jazdec tímu Dörr eSports Bence Bánki na Cupre odštartoval skvele, no okamžite sa na neho zavesili Ladislav Šestina, Dávid Nemček a Jakub Štofko. Táto štvorica predvádzala úžasnú jazdu na hrane fyzikálnych možností hry Raceroom Racing Experience. Šestina sa pred Ascari z vonkajšku dostal pred Bánkiho, no potom dostal trest prejazdu boxovou uličkou za nerešpešktovanie časového limitu na tzv. „Slow down penalty“. Hra totiž automaticky kontroluje, či jazdec nezíska mimo trate nejaký čas a ten musí vzápätí „odovzdať“ formou spomalenia. Šestinovi sa to v zápale boja nepodarilo, a tak nasledoval krutý trest. Jeho stíhacia jazda však bola fenomenálna a napokon skončil na bodovanej 7. priečke a patrilo mu aj najrýchlejšie kolo. Bánki prvú jazdu vyhral pred Jakubom Štofkom na Cupre tímu 600 SIM KECING Racing a Dávidom Nemčekom na rovnakom aute tímu ARC Bratislava.

5-83.jpg

V druhých pretekoch sa otáčalo poradie Top10 z kvalifikácie, čo znamenalo, že Bence Bánki opäť musel zvádzať množstvo súbojov. Darilo sa mu však bravúrne a už v 5. kole bol opäť vo vedení , keď prekonal Martina Hlavnu a už nikomu nedal šancu zaútočiť. Na 2. mieste sa usadil Richard Dohnal na Audi RS3 TCR a na 3. miesto sa skvelou jazdou prepracoval Ladislav Šestina. Dávid Nemček ulial štart a po treste prejazdu boxovou uličkou zaznamenal výraznú bodovú stratu, keď sa mu nepodarilo získať ani bod.

2-199.jpg

V priebežnom hodnotení slovenského šampionátu v TCR Digital Cupe vedie Bence Bánki so 140 bodmi pred Dávidom Nemčekom, ktorý doteraz získal 87 bodov. Tretí je Jakub Štofko (82 bodov), ktorý sa pripája so svojím simulátorom na servery Digital Motorsport SK z kanadského Vancouveru.

3-149.jpg

Ďalšie kolo TCR Digital Cupu sa pôjde o mesiac na britskom okruhu Brands Hatch. Ešte predtým, presnejšie 26. mája sa na ďalšom britskom okruhu Donington Park pôjde 3. kolo GT Digital Cupu v simulátore Assetto Corsa Competizione.

1-234.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri