Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Baláž priniesol slovenskú vlajku až do finále

Monday, 23. 03. 2015 - 23:47, Michal Petreje   

Baláž priniesol slovenskú vlajku až do finále

Počas uplynulého víkendu sa na Slovakiaringu uskutočnili prvé preteky zóny strednej Európy v rallycrosse. Na štarte sme mali aj naše slovenské želiezka v ohni, medzi nimi aj reprezentanta Motoclubu Veľké Uherce, Juraja Baláža. Ten štartoval rovno v najvyššej, skutočne nabitej kategórií Supercars medzi takými menami ako Harsányi, Vass, Kárai, Holler, čo už vopred svedčilo o tom, že úradujúci zónový vicemajster to nebude mať jednoduché. Jurajove Mitsubishi prešlo počas zimnej pauzy výrazným výkonovým dopingom, čo sa prejavovalo už od prvých tréningov.

Pohoda v depe počas prestávky medzi rozjazdami

V prvom sobotnom heate sa umiestnil na prvom mieste, avšak poradie všetkých heatov sa určuje podľa časov, preto mu po prvom dni patrilo skvelé 4. miesto. V druhom heate však Juraj urobil jazdeckú chybu, keď sa v joker lape otočil o 180 stupňov vďaka vode, preto mu patrilo v rozjazde až 8.miesto, avšak v priebežnom hodnotení si udržal 4. miesto aj naďalej. V treťom heate Juraj bojoval s tohtoročným účastníkom World RX Maxom Pucherom, avšak aj túto rozjazdu sa mu podarilo vyhrať a postupoval do semifinále zo 4. miesta. V ňom sa stretol s prekoňovanými špeciálmi svojich konkurentov- Hollera , Harsányiho, Vassa, Simona, avšak predviedol pretekárske srdce a po atraktívnych súbojoch hlavne so Zoltánom Vassom, ktorého takticky chránil krajan Harsányi vybojoval v semifinále postupové 3. miesto.

Juraj Baláž pri čakaní na štart triedy Supercars

Do finále Juraj odštartoval z druhého radu, avšak oproti ostatným špeciálom sa prejavil výkonový aj technický deficit, preto sa po pár kolách prepadol až na posledné, 6.miesto a tak ukončil preteky. Napriek tomu je však 6.miesto úspechom v tak obrovskej konkurencii 18 pretekárov, čo sa dá považovať za výborné umiestnenie.

Juraj Baláž v plnom nasadení na trati

A ako vidí prvý pretek samotný jazdec týmu a vicemajster zóny strednej Európy Juraj Baláž? Pred úvodným pretekom sezóny 2015 sme sa dosť natrápili s prípravou a vylepšeniami  nášho rallycrossového špeciálu, najmä posledný týždeň pred začiatkom. Čakali sme na pár súčiastok do prevodovky, ktoré nie a nie prísť z Anglicka. Samozrejme auto sa muselo pred sezónou naprogramovať z dôvodu malého upgradu motora. Programovanie sa uskutočnilo minulý týždeň v stredu a hotovo sme si povedali až v skorých ranných hodinách vo štvrtok, samozrejme zostávalo už len pár hodín do odchodu na preteky a auto nebolo ešte ani zďaleka  na 100% pripravené. Našťastie však vďaka môjmu teamu JPF motorsport a taktiež aj vďaka Srnka motorsport sme to nakoniec stihli. Čo sa týka pretekov ja osobne mám ako areál, tak aj trať na Slovakiaringu veľmi rád z dôvodu, že trať nie je len technická ale aj poriadne rýchla a myslím si, že aj zaujímavá pre divákov. Konkurencia bola naozaj silná, ale aj tak sme celý víkend išli do toho naplno s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky a ukázať sa pred domácim publikom v tom najlepšom svetle. Dá sa povedať, že som  celkom spokojný s výsledkom a dúfam že sa to bude len a len zlepšovať ako po mojej jazdeckej stránke, tak aj po technickej stránke nášho špeciálu. Do tabuľky som si za Slovakiaring pripísal 24 bodov, čo nie je na začiatok vôbec zlé. Držte nám palce v ďalšej ceste za bodmi počas celého šampionátu, aby sme sa na konci sezóny mohli spolu s vami tešiť z pekného výsledku.“

Partneri týmu JPF motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri