Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Autopola Jankov vŕšok 2018

Thursday, 09. 08. 2018 - 18:46, Public relations   

Autopola Jankov vŕšok 2018

Dňa 4. a 5. augusta 2018 prebehli na Jankovom vŕšku preteky automobilov do vrchu pod názvom Autopola Jankov vŕšok 2018, organizované Združením technických a športových činností Motorsport Bánovce nad Bebravou.

 

Tibor Szabosi;c30i8891-12.jpg

Pretek prebiehal s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja a jednalo sa už o 25. ročník v novodobej ére. Pretekov sa zúčastnilo 107 pretekárov zo 4 európskych krajín, väčšinou zo Slovenska a Poľska. Celý súťažný víkend bol organizovaný ako dvojpretek, čiže samostatne sobota aj nedeľa. Už v sobotu bol v prvej súťažnej jazde prekonaný rekord tzv. plechových áut, kde nový najrýchlejší čas stanovil Věroslav Cvrček s Škodou Fábia S2000 na hodnotu 1:48,574 min.

Tibor Szabosi;c30i7154-9.jpg

Ten bol nakoniec aj absolútnym víťazom sobotňajších pretekov. Druhý skončil Igor Drotár a tretí Poliak Michal Ratajczik. V nedeľu bol najrýchlejší opäť Věroslav Cvrček, na druhé miesto sa posunul Michal Ratajczyk a tretí bol taktiež poľský pretekár Szymon Lukaszczyk. Súboja s časomierou sa zúčastnili aj štyria jazdci z bánovského regiónu. Marek Hajšo sa predstavil "iba" neoficiálne ako predjazdec, Miloš Koleno, Miloš Koleno mladši a Ivan Mutňanský už pretekali v ostrých súťažných jazdách.

Tibor Szabosi;c30i6030-11.jpg

Celý víkend sa niesol v pokľudnej atmosfére bez väčších pretekárskych incidentov a hlavne bez zranení pretekárov alebo divákov. V nedeľu si s organizátorom trochu zahrávalo počasie, keď ráno tesne pred prvým tréningom spŕchlo a tréning musel byť o pol hodinu posunutý. Rovnaká situácia nastala aj pred druhou súťažnou jazdou keď zapršalo tentokrát aj s vetrom a trať musela byť asi hodinu upravovaná na regulérne podmienky.

Tibor Szabosi;c30i8529-17.jpg

Našťastie pretekári pristúpili zodpovedne k danej poveternostnej situácii a jazda prebehla hladko, takže preteky skončili v danom časovom limite. Na preteky sa prišlo pozrieť asi 7000 divákov ktorí vytvorili skvelú kulisu a hlavne svojim zodpovedným správaním nijak nenarušili hladký priebeh celého súťažného víkendu, za čo im chceme v mene organizačného štábu poďakovať. Taktiež ďakujeme všetkým sponzorom a dodávateľom za to, že nám opäť pomohli zorganizovať nádherný motoristický sviatok.

Roman Mikušiak
Riaditeľ pretekov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri