Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

AUTO SHOW SLOVAKIA RING 2022 ukončila oficiálnu sezónu SAMŠ

Monday, 07. 11. 2022 - 09:28, Miroslav Majláth   

AUTO SHOW SLOVAKIA RING 2022 ukončila oficiálnu sezónu SAMŠ

Podujatie AUTO SHOW odštartovalo na SLOVAKIA RINGU už po trinásty krát v rade, pričom práve toto podujatie už tradične uzatvára slovenskú sezónu automobilových súťaží.

 

Tibor Szabosi;asr62701-26.jpg

Napriek tohtoročnému menšiemu počtu súťažiacich, čo bolo spôsobené dvojicou neplánovaných súťaží v Českej republike, na SLOVAKIA RINGU nechýbala kvalita, čo ocenili aj diváci. Trať pripravená organizátorom sa súťažiacim páčila, pričom ocenili jej náročnosť štyrmi prejazdmi. Z nich boli zpočítavané do výsledkov tri najlepšie.

Tibor Szabosi;asr62404-7.jpg

V rámci AUTO SHOW SLOVAKIA RING 2022 súťažili prítomné posádky v troch triedach, pričom víťazmi triedy WD sa stali Kamil a Dušan Švecovci na Seate Leon TDi. Druhé miesto patrilo Petrovi Prokopčákovi a Františkovi Andrásovi na Honde Civic TypeR a trojicu najrýchlejších dvojkolkárov doplnila posádka Patrik Magyar – Adriana Marinecová na Seate Ibiza.

Tibor Szabosi;asr62678-2.jpg

V prípade triedy 4WD najrýchlejšie časy dokázal zajazdiť Tomáš Kukučka s navigátorom Ľudovítom Grendelom na Mitsubishi Lancer EVO VI. Tejto dvojici zároveň patrilo aj druhé miesto absolútneho poradia. Druhá priečka v triede, ale aj štvrtá absolútneho poradia patrila Mariánovi Kekeňákovi a Zdenkovi Bystránovi a ich Fordu Fiesta Proto a na treťom mieste v triede 4WD dojazdila dvojica Ivan Mutňanský a Zuzana Lieskovcová jazdiaci na Mitsubishi X evolúcie.

Tibor Szabosi;asr62534-6.jpg

V prípade triedy R, ale aj v absolútnom poradí vyhral slovenský sedemnásobný majster, Poliak Grzegorz Grzyb, ktorému na AUTO SHOW robil v Škode Fabia Rally2 evo navigátora Piotr Sielilo. Z druhého miesta v triede R a z tretieho v absolútnom poradí sa tešili ich krajania Tomasz Wróblewski a Pawel Tarapacki jazdiaci na rovnakom aute. Poháre za tretie miesto pri svojej premiére s vozidlom Ford Fiesta Rally3 brali Roman Popovič a Andrej Kacvinský.

Tibor Szabosi;asr63005-4.jpg

Ako sme už v úvode spomínali, podujatie AUTO SHOW SLOVAKIA RING 2022 ukončilo tohtoročnú oficiálnu sezónu Slovenskej asociácie motoristického športu. My sa už tešíme na tú nasledujúcu a hlavne na AUTO SHOW 2023.

AUTO SHOW SLOVAKIA RING 2022

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri