Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

AUTO SHOW na SLOVAKIA RINGU uzavrie motoristickú sezónu

Thursday, 18. 10. 2018 - 12:35, Public relations   

AUTO SHOW na SLOVAKIA RINGU uzavrie motoristickú sezónu

Koniec motoristickej športovej sezóny na Slovensku patrí už tradične exhibičnej AUTO SHOW na okruhu SLOVAKIA RING. 2. a 3. novembra privítajú už po deviatykrát zimnú prestávku špičky všetkých disciplín.

 

Tibor Szabosi;c30i1874-13.jpg

Aj keď je AUTO SHOW v princípe súťažou rely, pravidelne tu stretávame skvelých jazdcov z okruhových disciplín (Štefan Rosina, Maťo Homola), pretekov automobilov do vrchu (Ján Lipták, Denis Pavlík, Martin Juhás), relykrosu a autokrosu a samozrejme z Majstrovstiev Slovenska v rely. Práve v tejto dominujúcej disciplíne nechýba napríklad legendárny Prešovčan Igor Drotár, ktorý si oblieka pretekársku kombinézu od roku 1973. Netreba zabudnúť ani na mnohonásobného Majstra Slovenska v rely Poliaka Grzegorza Grzyba, či nádej slovenskej rely Martina Kočiho, alebo ostrieľaného Tomáša Kukučku. Minulý rok sa sem prihlásilo až 67 posádok.

Martin Paľov;ik8a8932.jpg

Trate AUTO SHOW sú svojím charakterom každému veľmi dobre známe; diváci si užijú bleskový štart nadupaných vozidiel R5 či WRC priamo uprostred paddocku, na konci ktorého musia jazdci zvládnuť pomerne ostrý výjazd smerom na rýchlostnú dráhu okruhu, resp. na úzke a kľukaté obslužné komunikácie. Kľukaté sú aj samotné trate, ktoré kombinujú rýchle pasáže širokého asfaltu rýchlostnej dráhy SLOVAKIA RINGU, v spojení s úzkymi prechodmi medzi bariérami so šotolinou či blatom. Život za volantom komplikujú tiež spomaľovače z pneumatík, či opäť úzke prejazdy tunelmi a obslužnými komunikáciami.

Tibor Szabosi;c30i1048-8.jpg

AUTO SHOW je teda miestom, kde sa v pohodlí zákulisia nášho prvého permanentného okruhu stretnú jazdci a tímy všetkých disciplín. Pre divákov je to možnosť osobne sa porozprávať s najlepšími jazdcami Slovenska. Z krytej tribúny navyše vidno väčšinu trate a v prípade typického jesenného počasia sa môžu návštevníci zohriať a občerstviť v reštaurácii okruhu.

Časový harmonogram ako aj mapy KESKO MOBILE AUTO SHOW 2018 zverejní organizátor najneskôr niekoľko dní pred podujatím.

Martin Paľov;ik8a7946-2.jpg

Kým však profesionálne pretekárske stroje so svojimi posádkami zavítajú do Orechovej Potône, má okruh SLOVAKIA RING prichystaných ešte niekoľko termínov pre voľné jazdy. Motocyklová verejnosť si môže u nás zajazdiť 18. októbra medzi 14:00-17:00 a 20. októbra medzi 10:00-16:00. Automobily dostanú priestor 21. októbra od 10:00 do 16:00 a 28. októbra medzi 13:30 a 16:30. K dispozícii sú samozrejme aj športové vozidlá prevádzkované okruhom SLOVAKIA RING.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri