Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Austrália nezobrazila skutočnosť – Binotto

Friday, 22. 03. 2019 - 16:19, Ľuboš Kašický   

Austrália nezobrazila skutočnosť – Binotto

Výkon Ferrari na úvodnej veľkej cene sezóny v Melbourne všetkých prekvapil. Najviac zaskočení však zostali v Maranelle a vysvetľujú prečo.

 

Nepovieme nič nové, ak skonštatujeme, že Albert Park je hrboľaté, veterné a sterilné miesto, ktoré je na preteky používané raz ročne a má na míle ďaleko od rýchleho plnokrvného okruhu v Barcelone, kde sa konali predsezónne testy.

lof190003-aus.jpg

Na katalánskom okruhu Ferrari bolo naozaj rýchle. Nebola to len pretvárka s prázdnymi nádržami. Treba však jedným dychom dodať, že Mercedes taktizoval viac a neukázal svoj potenciál. Aj preto sa mohlo zdať, že „čerevní“ sú tak výrazne vpredu. „Oproti Barcelone bolo v Austrálii úplne odlišné podmienky. Zmenilo sa veľa vonkajších faktorov, ktoré mohli ovplyvniť správanie sa nášho auta,“ snaží sa pochopiť a zároveň vysvetliť šéf tímu, Mathia Binotto. „Nedokázali sme správne doladiť auto. Nenašli sme správne okno v ktorom by fungovalo naplno. Stále sa to snažíme pochopiť. Musíme skúšať a pochopiť príčiny,“ pokračuje šéf Scuderia Ferrari. „Víkend v Austrálii vôbec neukázal skutočný potenciál nášho auta. Sme si istí, že je oveľa konkurencieschopnejšie.“

lof190004-aus-binotto.jpg

Faktom je, že špičkový tím, akým Ferrari isto je, sa počas víkendu dokáže postupne zlepšovať. V austrálskom prípade sa to však nestalo. „Zvyčajne sa nám z piatku na sobotu stále podarí vyriešiť problémy s vyvážením auta. Teraz sme to nedokázali. Prečo? Myslím si, že znova musíme prejsť podrobne všetky dáta a analyzovať čo sa udialo.“

lof190020-aus.jpg

Ferrari získalo o polovicu bodov menej ako Mercedes, keď jeho piloti dočiahli iba na štvrté a piate miesto. Do nasledujúcich pretekov v Bahrajne (31.marca) nezostáva veľa času a inžinierom v Maranelle sa už dymí z hláv. Treba uznať, že Melbourne nebol ten najlepší okruh na porovnanie výkonnosti. Viac to vyšlo Mercedesu, no už Bahrajn, či Čína môžu vyzerať úplne opačne. Počkajme si.

lof190068.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri