Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Smola nás neopúšťa

Sunday, 27. 07. 2008 - 09:33, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Smola nás neopúšťaStále sa nevieme zbaviť smoly ktorá nás na Transsibírskej rally sprevádza. Aj dnes sme boli jasne najrýchlejší na trase z Bajanchongoru do Mongol Els, zradila nás však elektroinštalácia. Stáli a opravovali sme asi hodinu kým sme mohli pokračovať. Pau Soler a Laia Peinado naopak predviedli skvelú jazdu, v etape dosiahli najrýchlejší čas a obrali nás o druhé miesto v celkovom poradí. Christian Lavieille si stabilnou jazdou udržiava vedenie. Pred poslednou, 84 kilometrov dlhou špeciálnou skúškou, sme tretí a na Solera strácame 13 minút.

Bude veľmi ťažké vybojovať späť druhé miesto na tak krátkej špeciálke. Za pokus to však stojí. Napokon, rally končí až na cieľovej čiare.



Transsyberia Rally 2008, 13.etapa: Bajanchongor – Mongol Els, meraný úsek 172 km., celkovo 390 km.

Tím Španielska sa posúva vpred

Aj po trinásty raz slávila na tohtoročnej Transsibírskej rally etapové víťazstvo značka Porsche. Vďaka bezchybnej jazde nechala posádka Pau Soler/Laia Peinado všetkých súperov za sebou. Druhé miesto si vybojoval tím Danner racing v zložení Chistof Danner/Jan Szekeres na Mercedese. Christian Laiveille kontroluje situáciu a etapu dokončil v kľude na tretej priečke. Na čele klasifikácie má náskok 2 hod. 18 min. na druhého Solera.



„Dnes sme šli v kľude,“ prezradil Christian Laiveille. „Máme viac ako hodinový náskok, nebudeme zbytočne riskovať. Najlepšie na tom je, že si môžeme vychutnávať dych vyrážajúcu scenériu. Do cieľa sme dnes dorazili bez problémov. Aj zajtra pôjdeme pomaly a opatrne. Z minulého roka vieme, že aj v poslednej etape sa môže situácia zmeniť.“

Pau Soler a Laia Peinado majú za sebou perfektný deň. „Sme nadšený dnešným víťazstvom,“ žiaril v cieli Pau Soler. „Niektoré úseky sme si pamätali z minulého roka a to nám pomohlo. Vlastne sme čakali, že etapa bude ťažšia ako v skutočnosti bola. Hlavne prejazdy brodov boli oproti roku 2007 podstatne jednoduchšie. Vďaka Arminovým problémom sme sa dostali na druhé miesto. Je úžasné, že sme sa z 23. miesta po prvej etape dokázali dostať tam, kde sme teraz.“



Predposledný súťažný deň sa niesol v znamení strhujúceho boja o druhú priečku celkového poradia. Armin Schwarz stratil na trati etapy hodinu kvôli problémom s elektrikou a momentálne je na treťom mieste, 13 minút za Solerom. „Budeme útočiť, aj keď vieme, že bude veľmi ťažké získať 13 minút na 87 kilometroch. Ale ako sa hovorí, koniec je až na konci,“ hovorí odhodlane bývalý európsky rally šampión Armin Schwarz.

Záverečná štrnásta etapa meria 368 kilometrov a končí v hlavnom meste Mongolska, v Ulánbátare. Po 87 kilometrovej špeciálnej skúške bude nasledovať krátka divácka špeciálka. Čas na nej dosiahnutý sa nezapočítava do celkovej klasifikácie.



Poradie po 13. etape:
1. Lavieille/Borsotto - Team France - Porsche                  26:07.47
2. Soler/Peinado - Team Spain - Porsche                        + 2:18.57
3. Schwarz/Schulz - Team Germany 1 - Porsche             + 2:31.01
4. Gameiro/Figueiredo - Team Portugal - Porsche           + 2:56.23
5. Levyatov/Talantsev - Team Russia 1 - Porsche          + 3:58.02
6. Celma/Unger - Team Germany 2 - Porsche                 + 8:20.17
7. Baier/Steinbring - Teambuctou - Toyota                     + 9:32.47
8. Pfeil-Schneider/Steuer - Colombian Arrow - Porsche + 10:54.23
9. Szustkowski/Kazberuk - Team Poland 2 - Porsche     + 13:15.41
10. Millen/Godby - Team USA -  Porsche                        + 17:36.14

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri