Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Prvé miesto na dosah

Friday, 25. 07. 2008 - 00:42, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Prvé miesto na dosahLepšie to už ani nemohlo dopadnúť. Dnešných 407 neuveriteľných kilometrov v púšti Gobi sme zvládli opäť najrýchlejšie. Týmto piatym etapovým víťazstvom sme znížili stratu na vedúcu posádku Christian Lavieille/Francois Borsotto o ďalších 35 minút na súčasnú 1 hodinu, 25 minút. Na zostávajúcich dvoch etapách nebude možné dostihnúť ich len vďaka rýchlosti. Rozhodne sa však nevzdáme a budeme naďalej útočiť.



Dnešná špeciálna skúška bola naozaj neskutočná, zbytočne sme však neriskovali a nespravili sme žiadnu chybu. Dnes druhí Pau Soler/Laia Peinado odsunuli na štvrtú priečku portugalskú posádku Gameiro/Figueiredo.

Trinásta etapa z Bajanchongoru do Mongolu meria 390 kilometrov. Špeciálna skúška dlhá 172 kilometrov nás zavedie do takmer neprekonateľného terénu s množstvom riek. Transsibírska rally skončí po viac ako 7000 kilometroch 25. júla v Ulánbátare.

Stretneme sa opäť zajtra,
Armin



Transsyberia Rally 2008, 12.etapa: Altaj - Bajanchongor, meraný úsek 407 km., celkovo 529 km.

Schwarz sa doťahuje na lídrov

Transsibírska rally sa blíži k svojmu záveru a napätie sa stupňuje. Armin Schwarz a Andi Schulz sa neuspokojujú s druhým miestom a stíhajú vedúcu posádku Christian Lavieille/Francois Borsotto. Už po piaty raz dosiahli najrýchlejší etapový čas a z náskoku francúzskej posádky ukrojili 35 minút. Nemecká dvojica má k dispozícii už len dve etapy na útok na prvú priečku.

„Bude to takmer nemožné,“ tvrdia zhodne Schwarz a Schulz, „ale nevzdávame sa.“ Na trati predviedli bezchybnú jazdu a s výsledkom boli spokojní. „Bol to skvelý deň a bola to skvelá etapa. Držali sme sa našej stratégie, zbytočne sme neriskovali. Andi ma viedol bezchybne, vždy tým správnym smerom,“ pochvaľoval si Schwarz.



Lavieille a Borsotto boli s výsledkom takisto spokojní. „Šli sme na istotu, Cayenne sme ani neškrabli. A to je náš plán na zvyšok súťaže,“ predovedá Borsotto.

Dobrý výkon predviedla aj španielska posádka Pau Soler/Laia Peinado, v etape skončila druhá a celkovo sa dostala na tretiu priečku. Tretia v etape skončila posádka tímu Katar Adel Abdulla/Norbert Lutteri, počas etapy však poškodili vozidlo a nie je isté, či budú pokračovať.



Poradie po 12. etape:
1. Lavieille/Borsotto - Team France - Porsche 22:46:08
2. Schwarz/Schulz - Team Germany 1 - Porsche + 1:24:54
3. Soler/Peinado - Team Spain - Porsche + 2:24:06
4. Gameiro/Figueiredo - Team Portugal - Porsche + 2:33:00
5. Levyatov/Talantsev - Team Russia 1 - Porsche + 3:31:21
6. Celma/Unger - Team Germany 2 - Porsche + 6:54:15
7. Baier/Steinbring - Teambuctou - Toyota + 9:05:58
8. Pfeil-Schneider/Steuer - Colombian Arrow - Porsche + 10:27:56
9. Szustkowski/Kazberuk - Team Poland 2 - Porsche + 13:12:33
10. Millen/Godby - Team USA - Porsche + 15:35:06

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri