Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Bahenný kúpeľ

Wednesday, 16. 07. 2008 - 00:01, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Bahenný kúpeľOcitli sme sa v divokom a ohromnom svete. Aj preto sa oneskorilo spracovanie výsledkov a ich distribúcia. Tak sme sa z Andim dozvedeli o našom druhom mieste vo včerajšej etape až na trati tej dnešnej. Celkovo sme sa posunuli na šieste miesto.

Po včerajšej takmer 1000 kilometrovej porcii ťažkého terénu, sme sa dnes mali popasovať s ďalšími takmer 500 kilometrami. Na pláne bola aj 20 kilometrová špeciálna skúška. Jej trať však bola natoľko rozbahnená, že organizátori sa so svojím armádnym vozidlom trápili viac ako hodinu na pár stovkách metroch. Preto sa rozhodli meraný úsek štvrtej etapy zrušiť. Podľa Andiho to bola škoda. Bol si istý, že by sme bahnitý úsek mohli obísť po nejakej šikovnej obchádzke.



Zajtra nás čaká 600 kilometrov z Tjumenu do Omsku. Naše Cayenne si vďaka svojim 385 konským silám a pohonom všetkých kolies poradí takmer so všetkým. Doterajšie účinkovanie tohto takmer sériového vozidla je skutočne obdivuhodné.

Transsyberia Rally 2008, 3.etapa: Jekaterinburg - Tjumen, celkovo 483 km.

Kvašnin s etapovým víťazstvom, Schwarz sa doťahuje

Na výsledky tretej etapy si museli účastníci Transsibírskej rally počkať hodnú chvíľu. Až na konci štvrtej etapy sa duo Sergej Kvašnin/Alexej Pavlovskij z druhého ruského tímu dozvedelo o svojom triumfe v najkratšej špeciálke rally. Len o 12 sekúnd bola pomalšia nemecká posádka Armin Schwarz/Andreas Schulz. O ďalších osem desatín sekundy zaostala talianska posádka Antonio Tognana/Carlo Cassina.



Početné búrky nepriaznivo ovplyvnili trať štvrtej etapy, ktorá tak musela byť pre neprejazdnosť zrušená. Mäkký ílovitý povrch spôsobil problémy aj špeciálnej technike lekárskeho tímu. Z bezpečnostných dôvodov sa organizátori rozhodli neodštartovať štvrtú etapu.



Vyjadrenia jazdcov tímov Porsche:

Ryan Millen:
„Ak organizátor povie, že môžeme štartovať do etapy, tak pôjdeme. Ak je presvedčený, že trať je neprejazdná, tak nepôjdeme. Právo rozhodnúť o zrušení etapy patrí organizátorom. My spravíme to, čo nám povedia. Tak je to správne.“



Andreas Schulz:
„Iste, na zníženie straty potrebujeme každý kilometer. Rozhodnutie zrušiť etapu však bolo správne, keďže bola ohrozená bezpečnosť účastníkov. Každopádne, s Arminom absolútne dôverujeme nášmu vozidlu. Porsche by to zvládlo.“



Eddie Keng: „Myslím, že to bolo správne rozhodnutie. Vozidlo organizátorov na zdolanie prvých pár sto metrov potrebovalo viac ako hodinu. Pravdupovediac, je to úľava, že nemusíme štartovať do dnešnej etapy.“



Piata etapa z Tjumenu do Omsku ponúkne súťažiacim celkovo 672 kilometrov, vrátane 50 kilometrového meraného úseku.

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri