Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Aries Racing si vyskúšal Histo Cup na mosteckom autodrome

Monday, 17. 10. 2022 - 18:15, Miroslav Majláth   

Aries Racing si vyskúšal Histo Cup na mosteckom autodrome

Slovenský Aries Racing Team a jeho jazdec Rudolf Beňo si spoločne vyskúšali nový okruh. Stalo sa tak v rámci rakúskeho seriálu Histo Cup v českom Moste.

 

Aries Racing

Ako už vieme slovenská okruhová sezóna skončila, rovnako aj seriál FIA CEZ, jazdiť však treba ďalej. A inak tomu nie je ani v slovenskom Aries Racing Teame, kde je jazdeckou jednotkou Rudolf Beňo a vozidlo Mazda MX5 Cup. Keďže Rudo začal s jazdením iba v tohtoročnej sezóne mnohé okruhy v strednej Európe ešte nezažil na vlastnej koži. A práve na ich spoznávanie je priestor mimo oficiálnej sezóny.

Aries Racing

„Rudo potrebuje jednoznačne veľa jazdiť. Robí síce neustále pokroky, ale potrebuje spoznávať aj nové okruhy. A presne preto sme využili seriál Histo Cup a vyrazili do Mostu na Autodrom,“ povedal úvodom Pavol Cireň šéf Aries Racing Teamu.

Aries Racing

O tom, že tento rakúsky seriál je medzi jazdcami veľmi obľúbený netreba diskutovať. Dôkazom je aj fakt, že v rámci finálového podujatia osemdielneho seriálu Histo Cup sa na Autodrome Most sa v dňoch 7. - 9.10.2022 predstavilo viac ako stopäťdesiat jazdcov z viacerých krajín strednej Európy. A Rudolf Beňo sa medzi nimi jednoznačne nestratil.

Aries Racing

S Mazdou MX5 Cup sa Rudo Beňo postavil na štart v rámci šestnásť člennej skupiny Touring Car Open, pričom v sobotu mu patrilo v cieli štvrté a v nedeľu druhé miesto.

Aries Racing

„Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Spoznal som nielen nový okruh, ale aj úplne novú skupinu ľudí. Histo Cup sa mi páčil, jazdci sú tu oveľa družnejší ako v rámci veľkých seriálov. Všetci radi medzi sebou vítajú nových jazdcov, ak má človek nejaký problém, radi pomôžu. Fakt som sa medzi nimi cítil výborne a som rád, že Aries Racing Team prišiel s nápadom zúčastniť sa týchto pretekov. Určite sa sem rád ešte niekedy vrátim,“ zhodnotil jazdec Rudolf Beňo.

Aries Racing

S Aries Racing Teamom, ako aj s jeho jazdcom Rudolfom Beňom a šéfom tímu Paľom Cireňom sa v tohtoročnej sezóne ešte stretneme v rámci podujatia Auto Show na Slovakia Ringu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri