Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava vo Fudži na 4. mieste

Sunday, 03. 12. 2017 - 18:55, Public relations   

ARC Bratislava vo Fudži na 4. mieste

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má za sebou úspešné 2. kolo Asian Le Mans Series 2017/2018. V štvorhodinových pretekoch na okruhu Fuji Speedway pod mýtickou japonskou horou Fudžisan získala posádka Miro Konôpka - Konstantins Calko (LAT) - Rik Breukers (NED) 12 bodov do celkového hodnotenia kategórie LM P2, v ktorom im patrí v polovici seriálu 3. miesto.

5006eb8e-f19b-4c8d-a7a7-1ecb77fdf756.jpg

Náročný japonský okruh, na ktorom sa jazdila aj F1, dal poriadne zabrať jazdcom aj inžinierom. Slovenský tím, ktorý v tejto sezóne spolupracuje s anglickým Greaves Motorsport, sa od počiatočných tréningov v piatok trápil s nastavením podvozka, čo sa odrazilo v časoch na kolo. Kvalifikačná 6. priečka v sobotu bola síce solídna, no strata takme 4 sekúnd na kolo bola znamením, že do pretekov ešte treba vylepšiť nastavenie. To sa napokon aj podarilo a v podmienkach pretekov dokázala „Anča" zajazdiť aj čas o sekundu lepší - 1:35,042.

d09e6308-cbe2-4103-a84c-122481a7d550.jpg

Základom bolo nepoškodiť auto v tlačenici po štarte, čo sa podarilo. Dobrá stratégia a bezchybné zastávky v boxoch sú v tomto seriáli nevyhnutnosťou. Konstantins Calko na začiatku dostal šmyk a stratil čas, no našťastie prototyp nepoškodil a mohol pokračovať. „Išiel som na absolútne svoje maximum, viac som z auta nedokázal vyžmýkať," povedal mladý Lotyš po pretekoch. „No napokon sme radi za 4. miesto. Dôležité bolo prísť do cieľa a získať body."

b3cfa1c7-6953-4ccc-8150-a2166593c1e2.jpg

Miro Konôpka považuje 4. priečku za úspech, vzhľadom na priebeh celého víkendu. „Tretie miesto v Ču-chaji bolo skvelé, no mali sme aj trochu šťastia a vedeli sme, že sa to nemusí opakovať. Tu sme sa trápili s nastavením a pri tejto silnej konkurencii je to poznať. Musíme byť spokojní, zatiaľ sme tretí v celkovom poradí. Stále bojujeme o postup na 24h Le Mans. Verím, že v Thajsku to bude lepšie a podarí sa nám opäť dôjsť do cieľa. Neviem, či to bude na stupňoch víťazov, ale určite sa o to budeme snažiť."

Šesťhodinové preteky na okruhu Čang v thajskom Burirame sa pôjdu v polovici januára 2018. Vlani na tomto okruhu dosiahol ARC Bratislava prenikavý úspech, keď v triede LM P3 zaznamenal double - naše dve vozidlá vtedy skončili na 1. a 2. mieste.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri