Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava v Spa nedokončil po havárii

Monday, 09. 05. 2022 - 10:08, Radovan Szabosi   

ARC Bratislava v Spa nedokončil po havárii

Dva roky smoly v belgickom Spa zažíva slovenský pretekársky tím ARC Bratislava. Sobotňajšie druhé kolo Majstrovstiev sveta FIA WEC 2022 TotalEnergies 6H SPA-FRANCORCHAMPS sa pre náš tím skončili po nehode na konci prvej hodiny.

 

2-247.jpg

Preteky odštartoval Miro Konôpka zo 4. miesta v triede LMP2 Pro-Am. Po necelých 60 minútach však zastavil na trati s technickým problémom. Po chvíľke pokračoval ďalej, no nevyspytateľné počasie v belgických Ardenách začalo dávať o sebe vedieť a nad okruhom začalo pršať. Ešte stále na hladkých pneumatikách dostal Miro vo výjazde zo zákruty Fagnes šmyk a tvrdo narazil do bariéry. Z auta našťastie vystúpil sám, no aj tak musel ísť na povinné vyšetrenie do nového Medical Centre na okruhu, pretože náraz v rýchlosti 152 km/h vygeneroval preťaženie 7G. Všetky testy dopadli dobre, škody sú len na aute a samozrejme, aj nálade v tíme.

3-194.jpg

„To sú preteky, raz máme viac šťastia, raz menej,“ povedal po návrate do boxov Miro Konôpka, „Po viac ako dvoch rokoch to vyšlo na mňa, že sa mi „podarilo“ rozbiť auto. Je dosť rozbité a my máme len dva-tri týždne na to, aby sme ho stihli pripraviť na vrchol sezóny, 24h Le Mans. Verím, že budeme dobre pripravení.“

5-111.jpg

Ďalšie podujatie sezóny 10 FIA WEC sú práve najslávnejšie vytrvalostné preteky planéty: 90. ročník 24 hodín Le Mans sa pôjde na okruhu La Sarthe už 11. júna. Miro Konôpka na nich zaznamená svoj šiesty štart, spolu s tímom ARC Bratislava bude už štvrtý raz reprezentovať Slovensko na tejto športovej udalosti.

1-284.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri