Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava v Le Mans s historicky najlepším výsledkom

Monday, 23. 08. 2021 - 15:33, Public relations   

ARC Bratislava v Le Mans s historicky najlepším výsledkom

Najťažšie preteky roka sa skončili napokon šťastne. Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava zažil na legendárnych vytrvalostných pretekoch 24 hodín Le Mans 2021 všetky druhy emócií. Od zúfalstva až po eufóriu pri najlepšom výsledku v cieli.

 

1-246.jpg

Oreca 07-Gibson s číslom 44 prešla cieľom najslávnejších pretekov sveta na 24. mieste v celkovom poradí. V triede LMP2 patrila žltému prototypu 16. priečka a v hodnotení triedy PRO/AM skvelá 6. pozícia. Miro Konôpka si tak pri piatom štarte na okruhu La Sarthe vylepšil svoje maximum, keďže v roku 2010 prišiel do cieľa rovnako na 24. mieste, no v triede LMGT2 mu patrilo 8. miesto. "Už len dokončiť tieto preteky je obrovský úspech," zhodnotil 89. ročník mýtických pretekov po vystúpení z kokpitu. "Začiatok sme mali skvelý, potom prišli ťažké chvíle, keď sme mali technické problémy, ale odmietol som sa vzdať a podarilo sa mi auto dostať do boxov. Napokon sme v noci zabrali a dostali sa na 6. v triede, kde proti nám stáli špičkoví profesionálni jazdci, bývalí piloti F1. Som šťastný za tento výsledok, ktorý možno bude na dlhé roky najlepším slovenským výsledkom v Le Mans."

6-59.jpg

Maťo Konôpka absolvoval vo Francúzsku svoju premiéru na 24h Le Mans a svojej úlohy sa zhosti dobre: "Aj ja som mal krízu, keď som rozbil zadnú časť auta, no som rád, že to nebolo nič vážne a nepokazil som výsledok celému tímu. Sme v cieli a nemohol som si viac ani priať. .Pre mňa je to splnený sen a chcem poďakovať zo srdca všetkým, ktorí sa o to zaslúžili," povedal v cieli Matej Konôpka.

7-33.jpg

Pre Olivera Webba to bol ôsmy štart v Le Mans, no len druhýkrát sa mu podarilo dôjsť do cieľa. Pri svojej premiére v roku 2014 bol dokonca na pódiu. Tento rok podal špičkový výkon a jeho časy na kolo patrili k najlepším v LMP2. 

4-130.jpg

V Le Mans sa rozdávali dvojité body do Majstrovstiev sveta FIA WEC 2021. ARC Bratislava si tak pripísal na svoje konto 20 bodov a v sezóne im so 45 bodmi patrí 5. miesto v LMP2 PRO/AM hodnotení. Sezóna bude pokračovať v októbri a novembri dvojicou pretekov v Bahrajne.

2-211.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri