Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava tento víkend na storočnej Monze

Friday, 08. 07. 2022 - 17:15, Radovan Szabosi   

ARC Bratislava tento víkend na storočnej Monze

Náš pretekársky tím ARC Bratislava bude tento víkend reprezentovať Slovensko vo 4. kole Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov automobilov FIA WEC na Autodromo Nazionale di Monza v Taliansku. Legendárnu trať postavili za 100 dní presne pred 100 rokmi a v tom čase to po okruhoch Brooklands a Indianapolis bol len tretí okruh postavený na účely automobilových pretekov a testovania.

2-257.jpg

Žiarivo žltý prototyp Oreca 07 s motorom Gibson s číslom 44 sa už pripravuje na prvé jazdy na vysokorýchlostnom okruhu v Monze. Miro Konôpka, ktorý minulý mesiac absolvoval svoju šiestu 24-hodinovku Le Mans, bude tvoriť posádku tímu so Švajčiarom Matthiasom Becheom a Holanďanom Tijmenom van der Helmom. Bude to teda rovnaká zostava, aká jazdila za ARC Bratislava už na začiatku sezóny v Sebringu v Spojených štátoch.

3-204.jpg

Slovenský tím bude štartovať v triede LMP2 a hodnotený v podkategórii PRO/AM, t.z. medzi posádkami s aspoň jedným jazdcom bronzovej kategórie FIA. V tejto triede budú podľa štartovej listiny po administratívnom a technickom preberaní spolu štyri posádky. Miro Konôpka sa do Monzy vždy vracia rád: „Tento okruh dýcha históriou a ja to tu mám rád. Bude poriadne horúco a my sa budeme snažiť odviesť stopercentný výkon, tak ako v Le Mans. Tam nám neprialo šťastie, no tu si ho chceme nakloniť na našu stranu a verím, že potešíme fanúšikov na Slovensku,“ povedal Miro Konôpka pred prvým voľným tréningom.

4-166.jpg

V piatok od 15:30 vyrazia vozidlá na trať do prvého 90-minútového tréningu. V sobotu sú na pláne ďalšie dva tréningy a podvečer kvalifikácia. Preteky budú trvať 6 hodín a začnú sa v nedeľu o 12:00. Diváci na Slovensku ich budú môcť sledovať v priamom prenose na stanici Eurosport, prípadne na streamovacej službe Motorsport.tv.

5-121.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri