Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava s víťazstvom na GULF 12h Abú Dhabí

Sunday, 15. 12. 2019 - 14:48, Public relations   

ARC Bratislava s víťazstvom na GULF 12h Abú Dhabí

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava zaznamenal úspech v atraktívnych pretekoch GULF 12h Abú Dhabí. Na známom okruhu F1 Yas Marina v prístave v Abú Dhabí v Spojených arabských emirátoch zvíťazil slovenský prototyp Ginetta LMP3 v hodnotení triedy PROTOTYPE. Posádka Miro Konôpka (SVK) - Neale Muston (AUS) - Simon Murray (RSA) dokázala zdolať svojho častého rivala ostatných rokov, americký tím United Autosport v zaujímavých 12-hodinových pretekoch rozdelených pauzou na dve polovice.

4-87.jpg

Slovenský tím mal takmer ideálne preteky. Po sklamaní v 1. kole Asian Le Mans Series sa tak dobre naladil pred pokračovaním boja o miesto na štartovom rošte 24h Le Mans 2020. Ďalšie preteky sa pôjdu v Austrálii na novom okruhu Bend Motorsport Park 10. až 12. januára 2020. 

2-157.jpg

V Abú Dhabí sa kvalitné štartové pole zišlo najmä v triede GT3, kde obrovskú pozornosť médií z celého sveta pútal najmä Talian Valentino Rossi, deväťnásobný majster sveta pretekov cestných motocyklov. Ten pred týmito pretekmi vyhlásil, že po skončení kariéry v Moto GP sa bude venovať práve vytrvalostným pretekom automobilov. A že sa mu v nich môže celkom dariť, potvrdil víťazstvom v triede Pro-Am spolu s bratom Lucom Marinim na Ferrari 488 GT3 s legendárnym číslom 46.

3-111.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri