Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava reprezentuje Slovensko v Le Mans!

Tuesday, 17. 08. 2021 - 08:43, Public relations   

ARC Bratislava reprezentuje Slovensko v Le Mans!

Najdôležitejší týždeň pre slovenský motoristický šport je tu. Tretí augustový víkend už dlhé roky patrí u nás automobilovým pretekom, no tento rok je naozaj špeciálny. Slovenský tím ARC Bratislava a jeho dvaja slovenskí pretekári Miro Konôpka a Matej Konôpka štartujú na najslávnejších pretekoch sveta – 24 hodín Le Mans 2021.

1-242.jpg

Nabité štartové pole 62 vozidiel a 186 jazdcov a medzi nimi jeden slovenský tím a dvaja pretekári, ktorých podporí za volantom prototypu Oreca 07-Gibson Angličan Oliver James Webb. V typických žltých farbách a so štartovým číslom 44 bude ARC Bratislava ako účastník Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov FIA WEC súperiť s ďalšími deviatimi tímami v kategórii PRO/AM v triede LMP2.

2-207.jpg

Na 13,6 km okruhu La Sarthe pomenovanom podľa rieky, ktoré preteká 145-tisícovým mestom Le Mans, už prebehol testovací deň. V nedeľu 15. augusta sa v dvoch tréningoch počas deviatich hodín dostali na trať všetci jazdci všetkých tímov. A slovenskému tímu patrilo 7. miesto v triede. Miro Konôpka zhodnotil testovací deň pozitívne: „Je to náš prvý víkend so značkou Oreca a musím povedať, že naše očakávania to splnilo. Auto je rýchlejšie, spoľahlivejšie, lepšie reaguje na zmeny nastavenia,“ povedal v nedeľu 59-ročný päťnásobný účastník legendárnych pretekov Miro Konôpka.

3-156.jpg

Prvé kilometre na slávnom okruhu absolvoval aj jeho syn Matej Konôpka, pre ktorého je štart v Le Mans splnením sna: „Jednoznačne, každý pretekár sníva o tom, raz tu štartovať a mne sa to vďaka môjmu otcovi podarilo. Budem sa snažiť nesklamať jeho dôveru a neurobiť žiadnu jazdeckú chybu. Ak chceme dobrý výsledok, musíme najprv prísť do cieľa.“

4-128.jpg

V utorok je v Le Mans na pláne spoločné tímové fotenie. V stredu sa už bude jazdiť: popoludní trojhodinový voľný tréning a vzápätí hodinový kvalifikačný tréning. Večer o 22:00 nasleduje nočná dvojhodinová tréningová porcia. Vo štvrtok od 14:00 opäť trojhodinový tréning a večer Hyperpole kvalifikácia. Posledný štvrtý tréning bude opäť v noci.

5-89.jpg

V sobotu predpoludním je v pláne krátky 15-minútový zahrievací tréning, no všetko už bude smerovať k hlavnému programu: o 16:00 sa začína 89. ročník 24 hodín Le Mans. Francúzskou vlajkou odmáva štart predseda predstavenstva Ferrari John Elkann. Cieľ pretekov bude v nedeľu o 16:00.

7-31.jpg

Priamy prenos bude vysielať s českým komentárom napríklad aj stanica Eurosport.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri