Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava do Barcelony so slovenskou posádkou

Wednesday, 02. 09. 2015 - 19:24, Public relations   

ARC Bratislava do Barcelony so slovenskou posádkou

Slovenský tím ARC Bratislava bude už tento víkend pokračovať v sérii vytrvalostných pretekov 24H SERIES.

Na známom okruhu Formuly 1 Catalunya pri Barcelone bude bojovať o čo najlepšie umiestnenie s čisto slovenskou posádkou Miro Konôpka - Zdeno Mikuláško - Matej Konôpka - Miro Horňák. 

24hbarcelons-2012-finish-07.jpg

Typicky žlté Porsche 997 Cup S je na tieto náročné preteky opäť dobre pripravené. V ťažkej konkurencii triedy SP2 sa však chcú Slováci pobiť o popredné priečky. „Ideme do Barcelony dobre pripravení, chceme zabojovať," povedal pred odchodom do Španielska Miro Konôpka. „Okrem našich futbalistov budeme v sobotu večer bojovať za slovenské farby aj my. Ako som to už spomínal pred pretekmi na okruhu Paul Ricard, chcel som tento rok postaviť na štart čisto slovenský tím. Tentoraz sme vo štvorici, pridal sa k nám už aj Miro Horňák.

arc-24pr-1.jpg

Do Francúzska nemohol cestovať, keďže sa pre mňa nepochopiteľne v deň pretekov ženil. Samozrejme, žartujem, Mirovi a jeho manželke prajeme veľa šťastia. Verím, že potvrdí svoju rýchlosť aj umný spôsob jazdy. Určite bude posilou, inak by som ho do tímu nezobral. Máme dobrú vyrovnanú posádku, ktorá môže pomýšľať na najvyššie priečky v triede SP2, aj keď budeme určite potrebovať aj kus športového šťastia, ktoré nám v Paul Ricard chýbalo. Všetky autá v našej triede majú päť a viaclitrové motory, na štarte budú tri nové Lamborghini Huracán ST, aj austrálske Fordy V8 a výrobcovia v posádkach nasadzujú profesionálnych továrenských jazdcov, ale našim cieľom je zabojovať o pódium."

arc-24pr-2.jpg

Tímu ARC Bratislava sa pred troma rokmi podarilo v Barcelona skončiť na 3. mieste celkového poradia! Podobný výsledok by bol obrovským úspechom slovenského motoršportu, ale reálne má ARC Bratislava ambície skôr na dobré umiestnenie vo svojej triede, ktorá je najpočetnejšou a veľmi silnou triedou v týchto pretekoch. Na štarte budú opäť veľmi kvalitné profesionálne tímy, no silný počet vozidiel doplnia aj poloamatérske posádky na slabších strojoch. O predbiehanie tak nebude núdza počas celých pretekov. Z hviezdnych mien sa do Barcelony prídu predstaviť aj takí jazdci ako Bernd Schneider, Peter Kox, Thomas Jäger či JeroenBleekemolen.

arc-24pr-3.jpg

Štart 24-hodinovky je naplánovaný na sobotu 12:00. Na stránke 24hseries.com budú môcť fanúšikovia sledovať naživo celé preteky, televízna stanica Motors TV ponúkne opäť živé vstupy.
Viac informácií a fotografie nájdete na stránke arcbratislava.sk a FB profile ARC Bratislava.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri