Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ambrúzovci (takmer) všetci v cieli Szilveszter Rally 2017

Wednesday, 03. 01. 2018 - 17:42, Public relations   

Ambrúzovci (takmer) všetci v cieli Szilveszter Rally 2017

Slovak National Hill Climb Team si poriadne užil posledné podujatie sezóny 2017, ktorú ukončil na Szilveszter Rallye 2017, konajúcom sa na maďarskom okruhu Hungaroring.

 

Tibor Szabosi;c30i9708-8.jpg

Pätica súťažných posádok, pätica rôznych výkonov, ale aj štvorica úspešných, ktorí dojazdili až do cieľa Szilveszter Rallye 2017. Takáto je bilancia posledného podujatia sezóny 2017 zo strany Slovak National Hill Climb Teamu.

Tibor Szabosi;c30i0289-10.jpg

Poďme sa však pozrieť bližšie na to, ako sa darilo jednotlivým súťažným posádkam medzi viac ako dvestoštyridsať členným štartovým poľom, ktoré sa na Hungaroringu koncom roku 2017 stretlo.

Tibor Szabosi;c30i0772-8.jpg

Spomedzi pätice súťažiacich sa oči fanúšikov Slovak National Hill Climb Teamu v prvom rade sústredili na výkon Petra Floreka s Júliusom Lapdavským. Táto dvojica však už od prvého meraného úseku bojovala s nie celkom správne fungujúcim vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX, čoho výsledkom bolo až deväťdesiaty deviaty dosiahnutý čas a strata viac ako minúta dvadsať sekúnd. V druhom meranom úseku to dokonca bolo až stoosemdesiate deviate miesto, pričom strata sa vyšplhala na neskutočných šesť minút a štrnásť sekúnd. Pri tomto výkone bolo všetkým zúčastneným jasné, že niečo nie je v poriadku.

Tibor Szabosi;asf-8376-1.jpg

„Na prvú rýchlostnú skúšku sa mi podarilo zvoliť nesprávne obutie, ktoré nefungovalo. Tomuto stavu sme samozrejme museli prispôsobiť aj našu jazdu, čoho výsledkom bola veľká strata v prvom meranom úseku. Do druhej rýchlostnej skúšky sme zvolili správne pneumatiky, tie fungovali naozaj perfektne a my sme sa snažili čo možno najviac stiahnuť stratu. Auto fungovalo skvele až do momentu, kedy sa ozvala rana a niečo začalo strašne búchať. Vyzeralo to na zadný diferenciál alebo poloos. Zastavili sme, skontrolovali auto a následne sme zablokovali diferenciáli. Na výstražných svetlách sme došli až do cieľa a do servisu. Mechanici po dôkladnej kontrole zistili, že sa nám zrejme ulomil zub v medzinápravovom diferenciáli, čo malo za následok jeho roztrhnutie. Ten sme síce mali náhradný, podarilo sa nám ho vymeniť aj odskúšať auto (fungovalo skvele), no asi nám nebolo súdené dôjsť do cieľa súťaže, keďže ráno auto odmietlo naštartovať... Už je všetko ok, auto štartuje a my sa tešíme na ďalšie preteky už tento víkend. Mrzí ma to, podujatie Szilveszter Rallye som si chcel poriadne užiť, no aj takúto podobu majú niekedy motoristické preteky," vysvetlil dôvod odstúpenia Peter Florek.

Tibor Szabosi;c30i2093-11.jpg

Podstatne viac šťastia s výdržou techniky však mali ďalšie štyri súťažné posádky Slovak National Hill Climb Teamu. Pri pohľade do záverečnej výsledkovej listiny sa spomedzi nich najlepšie darilo legende slovenského motoristického športu, Jozefovi Bérešovi staršiemu, ktorého vo vozidle Mazda 323 4WD už tradične navigoval Vojtech Bačinský. V cieli ich čakalo víťazstvo v skupine Historik, ale aj triede H11 a v konečnom dôsledku aj dvadsiata deviata priečka absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;asf-8361-1.jpg

Dobrý výkon podala aj posádka Vlado Hudy - Zdenka Frývaldská, ktorí v spolupráci s Hondou Civic TypeR dojazdili v triede H8 na peknom šiestom mieste, pričom uzatvárali prvú päťdesiatku absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c30i1051-12.jpg

Zatiaľ čo trojica posádok, o ktorých sme až doteraz hovorili, sa predstavila v skupine licencovaných, zvyšné dve reprezentovali bratislavský Slovak National Hill Climb Team v skupine Amateur, teda nelicencovaných pretekárov.

Tibor Szabosi;asf-8373-1.jpg

Tu si ocenenie za tretie miesto v triede H5 odviezla dvojica Vladimír Pastyrčák - Peter Baran, ktorí divákov na Hungaroringu tešili jazdou s poriadne pretáčavým vozidlom BMW M3. Popri už spomínanom ocenení za tretie miesto si domov odviezli aj dvadsiate ôsme miesto absolútneho poradia v skupine Amateur.

Tibor Szabosi;c30i2099-12.jpg

Poslednou posádkou, ktorá v rámci Szilveszter Rallye 2017 reprezentovala Slovak National Hill Climb Team bola mladá, veľmi talentovaná dvojica Roland Pecúch - Viktória Dudášová na Lade VAZ 2107. Tejto dvojici patrilo v cieli súťaže trináste miesto v triede H3 Amateur a tridsiate absolútneho poradia v skupine Amateur.

Tibor Szabosi;c30i0581-6.jpg

Slovak National Hill Climb Team,  M. Majláth

Fotogaléria zo Szilveszter Rallye 2017

Tibor Szabosi;asf-8460-1.jpg

Tibor Szabosi;c30i1378-15.jpg

Tibor Szabosi;c30i1385-10.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri