Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso zvažuje návrat do F1!

Thursday, 18. 04. 2019 - 16:50, Ľuboš Kašický   

Alonso zvažuje návrat do F1!

Rok 2019 je pre Fernanda Alonsa rokom „dobíjania batérií“. Po víťazstve v 24 LM teraz mieri za triumfom v Indy500 a Toyotu asi nechá v štichu.

 

Majstrovstvá sveta vytrvalostných automobilov (WEC) sa blížia do cieľa svojej prvej „SuperSezóny“ v ktorej Španiel Fernando Alonso jazdí za továrenský tím Toyoty a s ktorým po víťazstve v 24-hodinovke v Le Mans 2018 mieri aj za ziskom majstrovského super-titulu. „Potrebujem dobiť baterky,“ nechal sa vlani počuť Alonso, keď odišiel z F1. Na rok 2019 má v programe iba preteky WEC a štart v Indianapolis. O svojej ďalšej budúcnosti však zatiaľ mlčí. My sme však už zaregistrovali prvé signály.

to02-1.jpg

„Už čoskoro oznámime zostavu na nadchádzajúcu super-sezónu WEC 2019-2020,“ povedal hovorca Toyoty, no nič konkrétnejšie povedať nechcel. Na otázku, či Alonsa nahradí Brendon Hartley odpovedal len: „No comment.“ Sám Alonso však netají, že je veľmi pravdepodobné, že ho v sezóne 2020 znova uvidíme vo formule jeden, alebo dokonca v sérii IndyCar. To vraj bude záležať od toho, ako uspeje v posledný májový víkend v 500-míľovke v Indianapolis. Všetko je vraj otvorené. Faktom zostane, že ak by zvíťazil na Starej tehelni, tak by sa zapísal do histórie ako druhý držiteľ „trojkoruny“ po Grahamovi Hillovi.

alo03.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri