Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonso v Toyote končí! Kto ho nahradí?

Friday, 03. 05. 2019 - 15:19, Ľuboš Kašický   

Alonso v Toyote končí! Kto ho nahradí?

Už tento víkend sa v belgickom Spa ide predposledný podnik MS vytrvalostných špeciálov a my môžeme spoznať nového majstra sveta. Toyota už však myslí ďalej.

 

V posledných týždňoch sme zaregistrovali viacero špekulácií o budúcnosti Španiela Fernanda Alonsa, ktorý podľa odborníkov stále patrí medzi najlepších pretekárov na svete. Alonso jazdí celú super-sezónu v továrenskom tíme Toyota Gazzo Racing a má pred sebou posledné dva štarty. Prvým je tento víkend spomínané Spa-Francorchamps a v polovici júna finálny podnik na 24-hodinovke v Le Mans. Toyota a Alonso teraz konečne priznali, že po Le Mans Španiel v japonskom tíme končí.

tjm1106.jpg

„Táto kapitola v mojom živote sa uzatvára,“ prehlasuje dvojnásobný majster sveta F1, ktorého ešte pred Le Mans čaká druhý štart na ovále v Starej tehelni (Indianapolis). „Vyhrať v Le Mans bolo jednou z najväčších udalostí mojej celej kariéry a dôležitou súčasťou mojej snahy vyhrať trojkorunu. Nikdy na to nezabudnem a budem za to tímu Toyota navždy vďačný. Teraz je však čas poobzerať sa po ďalších príležitostiach, ktoré sa otvárajú.“

toy-alonso-lm18.jpg

Toyota už oznámila, že Alonsa v kokpite nahradí Brendon Hartley. „Želám Brendonovi všetko najlepšie v nasledujúcej sezóne,“ reaguje na oznámenie Alonso. „Pred nami sú posledné dva preteky v ktorých stále bojujeme o majstrovský titul. Verím, že sa nám ho podarí osláviť spolu s celou rodinou Toyoty.“

tjm185.jpg

Alonsova posádka s Nakajimom a Buemim má pred štartom v Belgicku pätnásťbodový náskok pred tímovými kolegami Lopézom, Kobayashim a Conwayom. Ani víťazstvo však posádke s Alonsom nestačí na potvrdenie titulu. Lopezovci by nesmeli získať v Spa viac, ako dva body a to je len málo pravdepodobné. Tak aspoň tento malý súboj nech je nám satisfakciou za inak nudnú hegemóniu Toyoty vo WEC 2018/2019. (Btw, v Ardenách zatiaľ prší a časy vo voľných tréningoch nepriniesli žiadne prekvapenie.)

tjm19051.jpg

tjm19350.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri