Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso to zabalil!

Tuesday, 14. 08. 2018 - 17:18, Ľuboš Kašický   

Alonso to zabalil!

Presne o sedemnástej hodine mi na mail cinkla správa z McLarenu v ktorej tím oficiálne potvrdil, že Španiel Fernando Alonso po sezóne 2018 končí vo formule jeden!

Ešte mám v živej pamäti, keď neznámy vlasatý mladíček z Ovieda zažiaril v F3000 a okamžite sa ako najmladší pilot dovtedajšej histórie zaradil do štatistík kráľovskej disciplíny. Po učňovských rokoch v Minardi sa vrátil už ako člen tímu Renault a práve na Hungaroringu, pred mojimi očami, sa v roku 2003 stal dovtedy najmladším víťazom Grand Prix F1.

Španielska legenda má za sebou neuveriteľných sedemnásť sezón v kokpite F1 a zúčastnil sa 306 veľkých cien (vyštartoval do 303 GP). 32 štartov premenil na víťazstvo a získal 1893 bodov! Najviac ho však zdobia dva tituly majstra sveta z rokov 2005 a 2006, keď to bol práve on, kto zosadil dovtedy dominujúceho Michaela Schumachera a Ferrari.

Martin Trenkler;17it-alonso-03.jpg

„Po úžasných sedemnástich rokoch v tomto nádhernom športe je čas na zmenu," vraví Alonso v oficiálnom vyjadrení. „Užívam si každú jednu minútu v tejto mimoriadnej sezóne a je ťažké nájsť dostatočné slová vďaky ľuďom, ktorí mi umožňujú ich prežívať. Do konca sezóny ostáva ešte niekoľko pretekov a aj v nich vyštartujem s rovnakou vášňou a nasadením ako zvyčajne. Neviem, čo prinesie budúcnosť. Viem, že prežívam najšťastnejšie roky môjho života. Ďakujem všetkým v tíme McLaren a moje srdce zostane vždy súčasťou tohto tímu. Som presvedčený, že tím bude v budúcnosti znova schopný víťaziť a to by mohol byť aj pre mňa možný impulz na návrat. Vybudovali sme si skvelé vzťahy a McLaren mi dal príležitosť zajazdiť si aj v iných sériách. Aj vďaka tomu sa cítim naplnený."

Martin Trenkler;11o2147.jpg

Zaujímavé vo vyhlásení je, že Alonso potvrdil, že toto rozhodnutie prišlo už pred niekoľkými mesiacmi a informoval o tom vedenie tímu. Zároveň však vyjadril presvedčenie, že sa jeho cesty s McLarenom v budúcnosti znova pretnú.

Alonso momentálne tento víkend štartuje s Toyotou na treťom podniku MS vytrvalostných špeciálov na Silverstone, kde nastupuje ako priebežný líder šampionátu. Sezóna WEC je teraz dvojročná a Španiel chce na budúci rok atakovať víťazstvo v 500 míľ Indianapolis. A práve do IndyCar hľadí aj súčasný šéf McLarenu, Američan Zak Brown. Nebude preto ťažké hádať, ako by mohla spolupráca Alonsa s McLarenom pokračovať.

Martin Trenkler;mg-0488-5.jpg

S ohláseným odchodom Alonsa však vyvstáva aj nová otázka. Kto bude v budúcej sezóne jazdiť za McLaren? Nebol práve toto dôvod načasovania Alonsovho vyhlásenia na uhorkový august?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri