Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso sa po Le Mans chce vrátiť aj do Starej tehelne

Friday, 09. 02. 2018 - 11:38, Ľuboš Kašický   

Alonso sa po Le Mans chce vrátiť aj do Starej tehelne

Už o týždeň začneme spoznávať nové monoposty F1 na sezónu 2018. Zatiaľ je však jednou z tém súbežný štart Alonsa v super šampionáte vytrvalostných prototypov (WEC).


Vlani Fernando Alonso štartoval v 500-míľovke na Indianapolis a tento rok chcel pôvodne skúsiť zabojovať iba o víťazstvo v 24-hodinove v Le Mans. Nakoniec však Španiel prijal ponuku továrenského tímu Toyoty a absolvuje celú sezónu! McLaren s tým súhlasil a Zak Brown tvrdí, že jeho pilot bude aspoň viac sústredený na pretekanie, pri tak nabitom programe.

Martin Trenkler;11o2147.jpg

A šance na víťazstvo v Le Mans vôbec nie sú nereálne. Dokonca reálna je aj šanca na majstrovský titul! Toyota je totiž po odchode Porsche a Audi je jediným továrenským tímom a o titul sa bude evidentne bojovať medzi jej posádkami. Zloženie Alonsovej posádky s Buemim a Nakajimom je pritom pravdepodobne najsilnejším v nasledujúcom ročníku.

Martin Trenkler;_w4d9739.jpg

„Naposledy bol majstrom sveta pred desiatimi rokmi, no stále patrí medzi najväčšie hviezdy F1," vraví jeho bývalý tímový kolega Nelson Piquet junior. „Určite vyhrá aj Le Mans. Má silnú povahu a urobí všetko preto, aby to dokázal," povedal pre denník Marca Sports Piquet.

Martin Trenkler;2012be-webber-01.jpg

„Fernando je pretekárom zo starej školy," potvrdzuje aj Španielov dobrý kamarát, Mark Webber, ktorý Alonsovi „pomohol" s myšlienkou na WEC. „Je celým srdcom aj dušou pretekár a preto chce súťažiť pri každej príležitosti. Teraz je v F1 menej testov a otvára sa tak možnosť na ďalšie príležitosti. Ak by bojoval o titul, tak by takáto alternatíva určite neprichádzala do úvahy, no za takýchto okolností je to teraz dobré. Dobré hlavne pre pretekára. Iné už je, ako to vníma tím."

Martin Trenkler;17it-alonso-03.jpg

Alonso sa vyhýba jazde na simulátore a alternatívny program si len užije. Najbližšie sa dokonca nechal počuť, že sa chce vrátiť aj do Starej tehelne v Indianapolis (2019). Dokonca sa začalo rozprávať, že by sa na štarte 500-míľovky mohlo objaviť aj auto značky McLaren! Veď mimochodom McLaren tam vyhral už trikrát (1972, 74, 76). Brown to však nepotvrdil. „Viem, že tam chce znova štartovať v roku 2019," vraví šéf McLarenu. „Bude to však záležať o neho a od toho, ako sa to bude vyvíjať v F1. My všetko úsilie smerujeme na F1 a chceme vytvoriť čo najlepšiu pozíciu pre novú etapu od sezóny 2021."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri