Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso nevylučuje návrat do F1

Saturday, 09. 02. 2019 - 14:44, Ľuboš Kašický   

Alonso nevylučuje návrat do F1

Tretí titul by bol pekný, netají Španiel, ktorý sa už o niekoľko dní znova objaví v kokpite F1 počas predsezónnych testov v Barcelone.

 

„Nikdy som nepovedal Zbohom. Povedal som len Dovidenia,“ tvrdí pre denník Corriere della Sera Fernando Alonso o svojom odchode z formuly jeden. „Momentálne mám pred sebou nové výzvy a mám prostriedky na to, aby som ich naplnil. V F1 to tak nebolo,“ dodáva Alonso, ktorý už začiatkom roka stihol zvíťaziť aj na známej 24-hodinovke v Daytone, ktorá ma za oceánom taký cveng, ako 24h Le Mans v Európe. A práve v Le Mans už Španiel zvíťazil vlani a teraz chce pridať víťazstvo aj na 500-míľovke v Indianapolis.

lk-2007-img-0071.jpg

Najbližší podnik MS špeciálov, kde Fernando Alonso štartuje za tím Toyota, je na programe až v polovici marca na Sebringu a Španiel preto pravdepodobne príjme pozvanie Zaka Browna na testovanie nového auta mclaren F1 počas nadchádzajúcich testov na katalánskom okruhu.

lk-2007-img-0073.jpg

Komplikovaná osoba, akou Alonso je sa tiež nedávno nechal počuť, že nevylučuje návrat do F1, ak sa naskytne dobrá ponuka. „Neviem, čo bude v roku 2020. Nemám zatiaľ jasné plány. Pochopiteľne vyhrať tretí titul MS F1 by sa mi páčilo,“ usmieva sa 37-ročný Alonso. A vek? „Vek nie je problém. Schumacher predsa jazdil do 43 rokov,“ argumentuje Fernando a pripája aj príbeh kamaráta Kubicu, ktorý sa neuveriteľne vracia do kolotoča F1 po stratiplnej ceste. „Ak si konkurencieschopný, tak nie je dôvod pozerať sa na vek. Treba pretekať dovtedy, kým nie sú iní silnejší než ty,“ vysvetľuje svoj pohľad dvojnásobný šampión F1 z rokov 2005 a 2006. Podľa jeho slov to teda vyzerá, že ak McLaren postaví konkurencieschopné auto, tak Alonso znova vhupne do kokpitu v sezóne 2020. Realita, či zbožné želanie?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri