Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonso havaroval v Indianapolis

Thursday, 16. 05. 2019 - 13:19, Ľuboš Kašický   

Alonso havaroval v Indianapolis

Na Starej tehelni vrcholia prípravy na 103.ročník najstarších pretekov sveta – 500-míľovky v Indianapolis. Druhýkrát sa o víťazstvo chce pokúsiť aj Fernando Alonso.

 

Vo včerajšom druhom meranom tréningu na ovale Starej tehelne odkrúžil španielsky ex-majster sveta F1 96 kôl, no v tom 97-mom škrtol o vonkajší mantinel v tretej zákrute a už sa viezol. Jeho McLaren Chevrolet s číslom 66 havaroval v druhej hodine testov a mechanici mali postarané o prácu na celé popoludnie. „Sorry chlapci,“ ospravedlňoval sa Alonso. „Bol som nedotáčavý a stratil som predný prítlak. Poučil som sa a zajtra budem ešte rýchlejší,“ verí si Španiel, ktorého čas zatiaľ stále figuruje v dolnej polovici štartového poľa. V tréningoch to však nie je dôležité.

Okrem Alonsa sa však s betónovými bariérami bližšie zoznamoval v stredu aj nám dobre známy Felix Rosenqvist (vlani bol na Rallye Tatry). Tomu sa zasa zapáčila druhá zákruta a jeho Ganassi Honda dopala ešte horšie, ako Alonsov mclaren. „Išiel som za Coltonom v premávke, keď som sa šmykol na vnútornom okraji a už som nestačil reagovať,“ opisoval Rosenqvist.

V Indianapolis tréningy pokračujú ešte vo štvrtok a piatok. V sobotu sa už začínajú kvalifikačné jazdy. Preteky sa jazdia 26.mája 2019.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri