Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso dostal po nose!

Wednesday, 22. 05. 2019 - 17:09, Ľuboš Kašický   

Alonso dostal po nose!

Šampión Fernando Alonso sa pri svojom druhom pokuse o štart na 500 míľ Indianapolis nedokázal s McLarenom kvalifikovať.

 

Počas víkendu sa na Starej tehelni konali kvalifikačné jazdy na 103.ročník najstaršieho závodu sveta na okruhu. Už nejaký čas Španiel netají, že chce dokázať to, čo sa doteraz podarilo iba Grahamovi Hillovi – vyhrať po Monte Carle aj v Le Mans a Indianapolis. Vlani sa mu podarilo urobiť dôležitý druhý krok víťazstvom v 24 hodinovke v Le Mans a teraz chcel znova (po veľmi úspešnej premiére z pred dvoch rokov) skúsiť zvíťaziť aj na Starej tehelni.

tes04.jpg

Ostane však iba pri pokuse. Ak pred dvoma rokmi vlastne dostal celé zázemie od skúseného amerického tímu Andretti Autosport, tak teraz si so Zakom Brownom trúfali postaviť vlastné auto. pochopiteľne, že úspech bol otázny, no nie nemožný. Ostatný víkend sa však nedokázal Alonso kvalifikovať s mclarenom na štart 500-míľovky a dostal sám seba do poriadnych rozpakov.

tes01.jpg

„Vedel som, že to bude oveľa náročnejšie, ako pred dvoma rokmi. Veril som však v štart pretekov a potom už by bolo možné všetko,“ priznal sklamanie španielsky ex-majster sveta F1. Alonso sa navyše rozhodol nepokračovať ani v spolupráci s majstrovským tímom Toyota, kde mu o tri týždne v Le Mans bude k titulu majstra sveta vo vytrvalostných špeciáloch chýbať iba posledný, drobný krôčik (vedie o 31 bodov).

tjm1106.jpg

„Neviem, čo budem robiť po pretekoch v Le Mans,“ otvorené vraví Alonso. Rodák z Ovieda si bude musieť v hlave prehodnotiť čo chce a aké sú možnosti. Rozhodne však nevylučuje, že sa od sezóny 2020 znova vráti do F1. dajme mu teda čas nechajme sa prekvapiť.

tes03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri