Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso si chce vyskúšať NASCAR!?

Saturday, 03. 11. 2018 - 10:18, Ľuboš Kašický   

Alonso si chce vyskúšať NASCAR!?

V Abu Dhabi sa uzatvorí dlhoročná kariéra Fernanda Alonsa v F1 a hneď po jej skončení má Španiel v pláne nové obzory. Bude to jeho ďalšia cesta?

Pred pár dňami sa Lewis Hamilton vyjadril na adresu Fernanda Alonsa, že je to fenomenálny jazdec a má pred ním veľký rešpekt. V roku 2014 však urobil zásadnú chybu, keď si myslel, že trh sa točí okolo neho a odišiel z Ferrari. Španiel už potom nedokázal zastaviť pokles svojej kariéry (podobne, ako kedysi Emmo Fittipaldi) a teraz sa rozhodol pre definitívny odchod z F1.

Martin Trenkler;07mc-podium-01.jpg

Samozrejme je to škoda. Nech už je Alonso akokoľvek komplikovaná povaha (veľkí majú právo byť iní), tak je to pre F1 veľká strata. Rodák z Ovieda však momentálne nemá šancu na miesto v špičkovom tíme a trápiť sa ďalej s nekonkurencieschopným autom ho už nebaví. Čo však bude robiť jeden z najlepších pretekárov sveta?

Martin Trenkler;_z0q4242.jpg

Fernando aktuálne jazdí v továrenskom tíme Toyoty v MS vytrvalostných špeciálov (plackách), kde už vyhral 24 Le Mans a mieri za majstrovským titulom v supersezóne 2018/2019. Okrem toho určite plánuje štart v 500 míľ Indianapolis, kde túži tiež vyhrať a zaradiť sa hneď vedľa Grahama Hilla v historických tabuľkách. Jeho najnovší počit však otvára aj iné možnosti.

Copyright manufacturer;140008ung.jpg

Dnes Alonso potvrdil, že deň po svojej poslednej grand prix F1 si na okruhu Yas Marina vymenia kokpity so šampiónom NASCAR, Jimmie Jonsonom. Ten privezie do Abu Dhabi svoje auto (Chevrolet), ktoré bude jazdiť Alonso a naopak Johnson si vyskúša Alonsov mclaren.

Copyright manufacturer;140012ung.jpg

Finále NASCAR sa končí 18.novembra na Homesteade v Miami a potom Johnson odlieta do Anglicka, kde si na simulátore bude zvykať na monopost F1. Počas víkendu v Abu Dhabi bude potom hosťom tímu McLaren a vymenia s Alonsom svoje „zbrane". Mimochodom, čo myslíte vy? Nebude to zo strany Alonsa náznak smerovania jeho kariéry v budúcom roku? Veď v NASCAR si to vyskúšali už viacerí ex-piloti F1 (napr. Barrichello, Montoyoa,...)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri