Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alfa Romeo sa vracia! Prečo a ako?

Sunday, 03. 12. 2017 - 11:00, Ľuboš Kašický   

Alfa Romeo sa vracia! Prečo a ako?

Prekvapivo skoro sa s prezentáciou nového tímu na sezónu 2018 poponáhľal tím Sauber, ktorý okrem pilotov predstavil aj nové farby a partnerstvo s Alfou Romeo. Prečo?


To, že Sauber mal finančné problémy nebolo tajomstvom. Napokon o stave v tíme svedčí aj postavenie v tabuľke práve skončenej sezóny 2017. Nečudo teda, že vedenie tímu muselo hľadať cesty, ako sa dostať z tejto situácie a zvolilo nakoniec formu užšej spolupráce s partnerom, ktorý im doteraz dodával "len" motory.

sa02-2.jpg

Koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zastrešuje nielen Ferrari, ale aj Alfu Romeo. A práve táto legendárna značka by potrebovala trochu pomoci v nie najlepšej pozícii. Ferrari je dodávateľom motorov pre Sauber a tak z toho spojenia vznikol vzájomne prospešný vzťah. Ferrari dodá motory a Sauber dostane sponzorské peniaze. Značka Alfa Romeo sa nateraz dostane do názvu tímu, ako titulný sponzor, no všetko nasvedčuje tomu, že v budúcnosti sa asi rozlúčime s tímom Sauber a na scéne zostane len Alfa Romeo. Napokon nebolo by to prvýkrát, čo sa z titulného sponzora stal oficiálny názov tímu.

sa03-1.jpg

Sauber zároveň bude plniť aj funkciu „červenej škôlky". Vedľa Marcusa Ericssona sa druhým pilotom stal čerstvý šampión F2, Monačan Charlie Leclerc, ktorý patrí do košiara „červených". Testmanom ostáva aj ďalšia Ferrari záloha, divoký Talian Toňo Giovinazzi. Samozrejme, že toto všetko na je úkor nešťastného Pascala Wehrleina o ktorého sa Mercedes stará macošsky a z „červenej dvojky" musel odísť.

sa04-1.jpg

Pozrime si teda, ako by mal vyzerať nový sauber pre nasledujúcu sezónu. Za prítomnosti celého šéfstva tímu Sauber a tiež prezidenta FIA Jeana Todta, výkonného šéfa F1 Casey Careyho a tiež prezidenta FCA a Ferrari, Sergia Marchionneho, sa v Múzeu histórie Alfy Romeo v Miláne odkrývala nová budúcnosť tímu Alfa Romeo Sauber F1 Team.

sa07.jpg

sa05-1.jpg

sa06-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri