Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Aj posledne Pole sezóny pre Hamiltona

Saturday, 24. 11. 2018 - 15:18, Ľuboš Kašický   

Aj posledne Pole sezóny pre Hamiltona

Do posledných pretekov sezóny odštartujú zajtra z prvého radu obidva mercedesy v poradí Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Až druhý rad pripadol na pilotov Ferrari a tretí na pilotov RedBullu.


Jedenástym pole position v sezóne (83 celkom) potvrdil Angličan Lewis Hamilton, že záver tohtoročnej sezóny ho zastihol v absolútnej pohode a navyše sa môže spoľahnúť aj na auto a celý tím. „Je to najlepšie auto, aké som kedy mal," priznal aj v interview s Davidom Coulthardom.

me01-36.jpg

Rýchlosť mercedesov potvrdil druhým miestom Valtteri Bottas, ktorý však v tejto sezóne nevyťažil maximum zo svojho auta, keď pripísal iba dve pole position (Rakúsko a Rusko). „Tento rok sa mi tak nedarilo, ako vlani. Dôležité však je, že fungujeme výborne ako celý tím a vyštartujeme z prvého radu," vysvetľoval fínsky pretekár z ktorého si niektorí robia srandy, že vyzerá ako Fantomas.

fe05-22.jpg

V piatok to vyzeralo, že trať Yas Marina bude lepšie sedieť tímu RedBull, no sobota už bola iná. Redbuláci nestačili ani na pilotov Ferrari a patrí im až tretí rad. Max Verstappen nevyužil ani poslednú možnosť zapísať sa do histórie ako najmladší poleman a odštartuje v nedeľu zo šiesteho miesta. Podľa posledných výsledkov však môžeme predpokladať, že nedeľa bude zasa o niečom inom, ako bolo sobota a nemuselo by to byť pre súperov Mercedesu úplne stratené.

rb06-17.jpg

Poslednú kvalifikáciu v F1 má za sebou nielen Fernando Alonso, ale aj Stoffel Vandoorne a tiež Marcus Ericsson. Pravdepodobnosť, že sa niektorý z nich do F1 ešte vráti veľká nie je. Alonso si však posledný víkend užíva a po vystúpení z auta sa vzájomne potľapkali so Zakom Brownom vediac, že ich spolupráca nekončí ani po pretekoch v Abu Dhabi.

mcl05.jpg

Zajtrajšie preteky s poradovým číslom 997 (od prvej GP v máji 1950 na Silverstone) sa začínajú o 17.10 miestneho času, čo je pre nás 14.10 nášho času. Po nich ešte v nasledujúcom týždni prebehnú posledné testy, kde už Räikkonen bude sedieť v monoposte Sauber, či Sainz v McLarene a Ricciardo v Renaulte. Po nich však bude nasledovať krátka zimná prestávka, aby sme od januára mohli začať pátrať po prvých obrázkoch nových monopostov a tešiť sa na testy v závere februára.

res-q3-15.jpg

me08-23.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri