Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

A teraz už len dopredu!

Friday, 27. 09. 2019 - 08:51, Public relations   

A teraz už len dopredu!

Rovnako ako v máji tak i preteky Histo Cupu na Salzburgringu boli opäť niečim mimoriadnym. Na jar sme si uctili Niki Laudu, ktorý zomrel o niekoľko dní skôr, teraz v septembri to bola oslava 50. výročia Salzburgringu.

 

salzburg2-1.jpg

V máji Patrick Schober ako najmladšia nádej v pretekoch rakúskej formule s čiernou vlajkou v ruke, vzdal hold na počesť Niki Laudu na Salzburgringu.
Aj tento víkend mohol Patrick osláviť dvojité víťazstvo, avšak teraz na jeseň to vyzerá úplne inak pre víťaza série, ako v prvej polovici sezóny.

salzburg2-3.jpg

Po dlhej negatívnej sérii, ktorá prebiehala počas leta, sa aj tento víkend vyskytli technické problémy, ktoré takmer pripomínajú začarovaný kruh.
Vo  voľnom tréningu je všetko v poriadku, no v dôležitom ostrom preteku sa vyskytnú problémy. V kvalifikácii v siedmom kole sa Patrickovi pokazila batéria. Po vrátení do paddocku sa začala hľadať chyba, následne bola vymenená batéria a motor znova bežal.

salzburg2-2.jpg

Pozitívne bolo, že Patrick bol schopný aj v tomto krátkom čase, kým auto ešte pracovalo, získať najlepší čas vo svojej triede a tak štartovať v preteku z nádejnej pozície.

V preteku nastalo opäť prekliate siedme kolo. Pri zrýchľovaní zo zákruty motor stratil výkon, Patrick Schober okamžite vypol motor a musel vystúpiť. Príčinou bol roztrhnutý rozvodový remeň, ktorý poháňa olejové čerpadlo. Malou útechou pre Patricka bolo ešte najrýchlejšie kolo vo svojej triede, ale závod už nemohol dokončiť. Motor je poškodený, ale našťastie nie tak, ako bol na Slovakia Ringu. Ako sa hovorí „nádej umiera posledná“ Patrick Schober, ako aj jeho tím ProcarMotorsport veria, že sa vrátia na Red Bull Ring o 3 týždne. Na tohtoročnom finále Histo Cupu chcú túto negatívnu kliatbu poraziť a Patrick Schober by rád ukončil sezónu tak, ako ju začal, najlepšie dvojitým víťazstvom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri