Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

90% pre štart Kubicu, tvrdia zaručené zdroje

Wednesday, 14. 11. 2018 - 14:00, Ľuboš Kašický   

90% pre štart Kubicu, tvrdia zaručené zdroje

Poliak Robert Kubica sa stále snaží o svoj comeback. Pozháňal peniaze a jedná s Williamsom aj Ferrari. Jeho šance sú vraj oveľa vyššie, ako vlani.


V tomto roku sa Kubica dostal niekoľkokrát na trať počas piatkových voľných tréningov, ako tretí pilot a testman tímu Williams. Ruský kufor dolárov Sergeja Sirotkina ho nakoniec pripravili o šancu naozaj vyštartovať v štartovom poli a tak tentoraz pozháňal ešte viacej peňazí, ktoré ponúkol „chudokrvnému" tímu Williams. A zdá sa, že to zabralo.

2018-kubica.jpg

„Šanca na Kubicov štart sa zvýšila na 90 percent!," tvrdia dobre informované nemecké zdroje. Poliak by mal štartovať v sezóne 2019 za tím Williams. Dojednávajú sa vraj už iba detaily okolo piatkov, kedy Williams chce zarábať na pilotoch v pozícii tretieho jazdca.

Veľa sa rozprávalo aj o možnosti nasadenia veľmi perspektívneho Estebana Ocona. Mercedes, ktorý má nad Oconom svoje krídla, dodáva tímu Williams motory a najprv sa zdalo, že sa obe strany dohodnú. Veď Toto Wolff má k tímu z Grove veľmi blízko. „Nemôžeme investovať tak, ako by si vo Williamse predstavovali," povedal v Brazílii pre Globo šéf tímu Mercedes, Wolff. Jednoznačne tým myslel to, že nepristúpili na podmienku Williamsu, že im za motory nebudú musieť platiť, ak vezmú Ocona. „Peniaze sú peniaze a tadiaľ cesta nevedie," uzavrel tému Toto Wolff.

2d-wi01.jpg

Francúz Ocon bude podľa všetkého v nasledujúcej sezóne iba v pozícii testovacieho pilota pre Mercedes, Force India a možno aj Williams. Na pretekanie si však bude musieť počkať jednu sezónu, ako kedysi Massa vo Ferrari (2003).

2d-wi02.jpg

Vráťme sa však ku Kubicovi. Ten jednal aj tímom Ferrari o pozícii tretieho pilota, no nemecký Auto Bild priniesol najnovšie informáciu, že sa v Maranelle nedohodli. Poliakovi tak ostáva naozaj už iba Williams, ktorý určite nie je v najlepšej forme. Lepšie však, ako palcom do oka...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri