Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

56 posádok prihlásených na Enipro X. Rally Lubeník

Wednesday, 11. 07. 2018 - 10:03, Public relations   

56 posádok prihlásených na Enipro X. Rally Lubeník

Deväť rýchlostných skúšok, dva súťažné dni, jedna meraná etapa a 56 prihlásených posádok z piatich krajín. Takto vyzerajú štatistiky jubilejnej Enipro X. Rally Lubeník, ktorá sa koná už v najbližšie dni 13.-14. júla.

 

Organizátori z Junior autoklubu SK Rožňava a obce Lubeník majú za sebou dlhé plánovania, jednania, vybavovania a to s jediným cieľom - usporiadať desiaty ročník lubeníckej rally. Pre súťažné posádky pripravili dvojdňový program, ktorý začína už v piatok večer tromi prejazdmi známou rýchlostnou skúškou Peklo o dĺžke 15,75 km. Netreba zabudnúť na to, že sa jedná o piatok trinásteho a všetky autá mieria „do Pekla". „Na RS Peklo sme dostali povolenie len kvôli tomu, že sa jedná o jubilejný a zároveň posledný ročník Rally Lubeník. Inak sa táto skúška už nebude dať použiť, jej trať sa má celkom uzavrieť. Predpokladáme, že práve na nej sa bude rozhodovať aj o výsledkoch a v sobotu to bude už len o udržiavaní poradia", prezradil riaditeľ súťaže Marek Podobník, ktorý pridal aj informácie k zvyšným dvoch skúškam. „V sobotu sa uskutočnia RS Kejďák a RS Hlinka. Prvá z nich je dosť rýchla skúška, na ktorej aj malá chyba môže mať nepríjemné následky. Hlinka je vlastne časť Pekla v protismere na širokom asfalte s cieľom nad fabrikou Slovmag. Najťažšie sú na nej posledné dva kilometre."

Martin Paľov;ik8a9873-1.jpg

Enipro X. Rally Lubeník je zaradená do Majstrovstiev Slovenska v rally, Majstrovstiev Slovenska v rally historických automobilov, Rally Legend, Slovenského rally pohára a Regionálneho rally pohára. Zvlášť hodnotené budú aj zahraničné posádky s medzinárodnou licenciou, ktoré majú vozidlá testované podľa svojich národných predpisov a to v rámci Gemerského pohára.

Tibor Szabosi;c30i8816-4.jpg

Na súťaž sa celkovo prihlásilo 56 posádok, z toho 38 do MSR, 13 do SRP a 5 do RRP. Zaujímavosťou zo zoznamu prihlásených je vynechanie štartovného čísla 1, ktoré by mal niesť víťaz minulého ročníka, Pavel Valoušek. Ten sa však neprihlásil, tak organizátori ponechali toto štartovné číslo nepriradené. Najväčšími adeptmi na víťazstvo budú určite Poliaci Grzyb s Browinski, ktorým sa na Lubeníku každoročne veľmi darí. Určite to však nebudú mať jednoduché, keďže ich budú nasledovať posádky ako Koči - Mozner, Melichárek - Melichárek, Kukučka - Vejačka, Drotár - Ferencz, Gavlák - Horniaček či Ondrej - Slovák.

Tibor Szabosi;c30i9088-5.jpg

Súťažný program štartuje v piatok podvečer slávnostným štartom, na ktorom vystúpi aj vicemajster sveta v stuntridingu (akrobacia na motorke) Zdenko Rybár. Na štarte nebude chýbať ani jediný človek, ktorý za 10 ročníkov Rally Lubeník nezmenil svoju pozíciu a tým je moderátor Alexander Štefuca.

Program:

Piatok, 13.7.2018
19:38 RS1 Veľké Peklo 1
20:31 RS2 Veľké Peklo 2
21:40 RS3 Veľké Peklo 3

Sobota, 14.7.2018
9:51 RS4 Kejďák 1
10:20 RS5 Hlinka 1
10:48 RS6 Kejďák 2
11:17 RS7 Hlinka 2
12:58 RS8 Kejďák 3
13:27 RS9 Hlinka 3

Martin Paľov;ik8a9418-edit.jpg

Organizátori na oficiálnej stránke súťaže zverejnili dvoje Vykonávacie nariadenia, zoznamy prihlásených, harmonogramy preberaní, mapy trate aj uzávierky ciest. Všetky informácie nájdete na www.obeclubenik.sk/rallylubenik.

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník Enipro X. Rally Lubeník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri