Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

50 pole position pre Vettela

Saturday, 28. 10. 2017 - 22:00, Ľuboš Kašický   

50 pole position pre Vettela

Sobotňajšia kvalifikácia na GP Mexika potvrdila, že mexická trať viacej sadne redbullom a ferrari, než mercedesom.


Dlho to dnes vyzeralo, že svojej prvej pole position sa konečne dočká mladá šťuka z Holandska. Maxa Verstappena však v samom závere dokázal prekonať o mizerných 86 tisícin sekundy nemecký pilot Ferrari, Sebastian Vettel, ktorý si tak vybojoval svoju jubilejnú 50-tu pole position.

fe07-8.jpg

„Je to ťažké tu poskladať všetko do jedného kola. Veľmi sa tu šmýka. Podaril sa mi prvý sektor, no potom som v šiestej zákrute takmer dostal šmyk. Musel som až na jednotku, no nestratil som žiadny čas. Keď som nabiehal do posledného sektoru, tak to bolo čisté a veril som, že by to mohlo stačiť na dobrý čas a ono to naozaj stačilo," vyspovedal sa Damonovi Hillovi v cieli šťastný Nemec a jedným dychom dodal, „Počas piatok sa nám veľmi nedarilo, no cez noc sme na aute poriadne popracovali. Pomenili sme veľa vecí a sme spokojní. Uvidíme, čo sa stane v nedeľu."

fe06-q50.jpg

No zatiaľ čo Vettel žiaril spokojnosťou, tak Verstappen bol poriadne roztrpčený. „Som nahnevaný, lebo v tretej časti sa nám nepodarilo prinútiť pneumatiky, aby pracovali, ako som potreboval. Druhé miesto je pekné, ale dnes sme mali na viac," povedal Verstappen. Max je teda druhý, no komisári ešte prešetrujú jeho jazdu v ktorej mohol spomaliť Bottasa a nie je vylúčené, že za to nedostane nejakú tú „sladkú odmenu". Napokon nebola by prvá, keďže sa na vychádzajúcu superhviezdu nejako penalizácie sypú.

rb04-q.jpg

Dnes sa až s tretím časom musel uspokojiť Lewis Hamilton, ktorý ma úspešne našliapnuté na štvrtý majstrovský titul a je veľmi pravdepodobné, že ho zajtra získa. Na redbull a ferrari však dnes jeho mercedes nestačil a Brit len okukoval monoposty súperov, kým mu ich nezobrali z očí. „Chlapci boli dnes mimoriadne rýchli. Dal som do toho všetko, no nestačilo to. Dúfam, že aspoň s jedným z nich zajtra predvedieme pekný súboj," priznával Hamilton.

me07-q.jpg

Zaujímavé bolo aj poradie na ďalších miestach, keď Bottas bol iba štvrtý, Räikkonen piaty a Ricciardo dokonca až siedmy! Do prvej desiatky sa však ľahko dostali obidva renaulty, ktorý popreháňali aj rúžové forceindie. Napokon, veď si pozrite poradie.

rb05-7.jpg

Nedarilo sa ani Williamsom, McLarenom, či Toro Rosso. Nováčik Pierre Gasly musel po problémoch v treťom tréningu meniť komponenty pohonnej jednotky a nielenže do kvalifikácie ani nevyštartoval, ale dostal navyše trest 15 miest na štarte. To mu teda garantuje poslednú priečku na rošte. V kvalifikácii však zadymil aj motor jeho kolegu Hartleya a ten síce figuruje na trinástom mieste, no môže ho stretnúť podobný osud ako Gaslyho.

q3-res-11.jpg

Dnes v noci sa u nás mení zimný čas na letný a tak štart zajtrajších pretekov nepremeškajte o 20.00 nášho času. Pozrieť si to môžete na RTL, alebo na Sport2.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri