Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

47. ročník Rallye Tatry sa v roku 2020 nepôjde!

Monday, 07. 09. 2020 - 17:18, Public relations   

47. ročník Rallye Tatry sa v roku 2020 nepôjde!

Organizačný výbor 47. Rallye Tatry 2020 prijal veľmi ťažké rozhodnutie, že 47. ročník najstaršej automobilovej súťaže na Slovensku sa v tomto roku neuskutoční. Hlavným dôvodom odvolania tejto medzinárodnej súťaže je nepriaznivý vývoj situácie ohľadom pandémie COVID-19 a sprísnené odporúčané opatrenia zo strany Vlády Slovenské republiky pre konanie hromadných akcií. V súčasnej dobe aj vzhľadom k predpokladanému nárastu chorých s koronavírusom, kedy denné prírastky dosahujú rekordné počty, nie sme schopní splniť napriek všetkému úsiliu všetky požiadavky na konanie súťaže z hygienického hľadiska, aby sme neohrozili zdravie všetkých účastníkov pretekov a prítomných divákov.

Tibor Szabosi;c30i3615-14.jpg

Organizátori z AOS klubu Poprad už začiatkom apríla oznámili, že kvôli pandémií koronavírusu a opatreniam Vlády Slovenskej republiky padlo rozhodnutie o odložení 47. Rallye Tatry 2020 v pôvodnom termíne 5. - 7. júna. Rallye pod Tatrami sa bohužiaľ neuskutoční ani v náhradnom termíne 18. - 20. septembra. Za súčasných nariadených opatrení nie je možné uskutočniť divácky veľmi populárny mestský okruh v Poprade, slávnostný štart, cieľ súťaže a rad ďalších sprievodných akcií vrátane obľúbenej autogramiády. Tieto udalosti každoročne sledovali tisícky fanúšikov, čo v súčasnosti nie je možné a nechceme divákov o tieto atrakcie v programe tatranskej rallye pripraviť. Robíme rallye pre divákov a nie bez nich!

Tibor Szabosi;asf-2325-3.jpg

Vedľa hlavného dôvodu zrušenia rallye v Poprade je potrebné sa zmieniť aj o nezáujme finančne podporiť tatranskú rallye zo strany verejnej správy, či už na úrovni štátu, vyššieho územného celku a samosprávy. V neposlednom rade sme predpokladali tiež väčší počet prihlásených posádok. Záujem nebol taký, aký sa avizoval v prázdninových mesiacoch. Všetkým prihláseným posádkam sa ospravedlňujeme za zrušenie podniku dva týždne pred samotným štartom a oznamujeme, že prihlásené vklady budú všetkým súťažiacim vrátené v najbližších dňoch v plnej výške. Zároveň je zrušený aj FIA Európsky pohár v rallye pravidelnosti historických vozidiel (regularity) a 3. ročník Green Rallye Tatry, jazdy pravidelnosti vozidiel s elektrickým a hybridným pohonom.

Tibor Szabosi;asf-2632-4.jpg

Radi by sme na záver poďakovali všetkým našim fanúšikom, partnerom za podporu. Pevne veríme, že zostávame všetci na spoločnej lodi a stretneme sa pri konaní Rallye Tatry v roku 2021!

Ing. Stanislav HANZELI
predseda organizačného výboru a riaditeľ
47. Rallye Tatry 2020

 

47th edition of Rallye Tatry cancelled for 2020

The Organization committee of 47th Rallye Tatry has made a difficult decision of cancelling the upcoming edition of their competition. The oldest rally in Slovakia will not be run in 2020 mainly due to negative development of pandemic situation and restrictive arrangements of Slovak government related to mass public events. Seeing the actual record-breaking increments of diseased people, the organizers are not able, despite of their maximum effort, to fulfil all hygienic requirements, therefore they have halted the rally preparations rather than threatening the health of competitors and spectators.

The organizers from AOS klub Poprad already in April stated that due to coronavirus pandemic and related government restrictions the rally would be postponed from its original date at the beginning of June to later this year. However also in the re-scheduled date from 18 to 20 September the rally will not go on – in terms of current hygienic arrangements the organizers are not able to secure spectators safety at popular spectators’ stage on the city circuit in Poprad as well as at ceremonial start and finish and many other additional events including autograph session. All these venues are every year visited by thousands of rally fans, however the organizers don’t want to run the rally without them as the spectators are an inseparable part of this sport!

Second reason for cancelling the upcoming edition of the Poprad-based rally is minor interest in this event from the side of national and regional governments. The organizers also expected higher number of entries, the competitors’ interest was not as high as promising predictions from previous summer months. The Organization committee would like to apologize to all entered competitors for cancelling the event only two weeks before it is go. All entry fees will be fully refunded in upcoming days. At the same time there are also cancelled FIA Trophy for Historic Regularity Rally and third edition of Green Rallye Tatry, the regularity drive for electric and hybrid cars.

The organizers would like to thank to all rally fans and partners for their support and they hope to meet all together again at the Rallye Tatry in 2021!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri