Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

3. DeutschMann® Rallye Trebišov s necelou päťdesiatkou prihlásených

Friday, 23. 08. 2019 - 09:55, Public relations   

3. DeutschMann® Rallye Trebišov s necelou päťdesiatkou prihlásených

Už o týždeň v takýto čas sa budú do mesta Trebišov sťahovať súťažné špeciály. Dôvodom je tretí ročník DeutschMann® Rallye Trebišov, ktorá prinesie do mesta bohatý športový i kultúrny program. Zoznam prihlásených obsahuje 49 súťažných posádok a súťažný program sedem rýchlostných skúšok.

3. DeutschMann® Rallye Trebišov je piatou súťažou v kalendári Majstrovstiev Slovenska v rally v tejto sezóne. Jej termín je stanovený na 30.-31. augusta a organizátori okrem základných dokumentov a časového harmonogramu zverejnili už aj oficiálny zoznam prihlásených posádok, na ktoré sa fanúšikovia môžu tešiť. Všetko nasvedčuje tomu, že najväčší súboj budú zvádzať dve priebežne prvé posádky, rovnako, ako tomu bolo minulý rok. Sú nimi Grzegorz Grzyb s Jakubom Wrobelom a Martin Koči s Radovanom Moznerom. Prvé dva ročníky platilo, že víťazstvo získala posádka so štartovným číslom 1. Ak by tomu bolo tak aj v tomto roku, tak Poliaci by v Trebišove získali svoje prvé víťazstvo. Zatiahnuť však určite budú chcieť aj Koči s Moznerom, ktorým výbornú štatistiku v priebežnom hodnotení kazí odstúpenie z prvej etapy Agrotec Rally. Na Grzyba tak aktuálne strácajú 20 bodov.

Tibor Szabosi;c30i4840-14.jpg

Štartovné číslo 3 by mala v Trebišove niesť česká posádka Odložilík – Tureček, ktorá si však na nedávnej Barum Rally poškodila vozidlo, a tak veríme, že ho stihne do štartu súťaže pripraviť. So štvorkou sa predstavia Peter Gavlák s Emilom Horniačkom a s päťkou Igor Drotár s Imrichom Ferenczom. Všetkých päť doteraz menovaných posádok odštartuje na vozidlách Škoda Fabia R5. Ich „inváziu“ preruší až Subaru WRX Sti Tomáša Konečného s Matúšom Lejkom, ktorým priebežne patrí prvá priečka v triede 3. So sedmičkou by sme po dlhšej dobe mali na trati vidieť Tomáša Ondreja s Jakubom Slovákom na vozidle Ford Fiesta RS WRC. Pred dvomi rokmi bolo na tejto trati najrýchlejšie práve WRC-čko Pavla Valouška a keď s tým spojíme Srnkove jazdecké zručnosti, tak môžeme predpokladať, že táto posádka prehovorí aj do absolútneho poradia súťaže.

Tibor Szabosi;c30i5715-14.jpg

Zaujímavosťou v zozname prihlásených je až trojica vozidiel typu Proto, ktoré budú riadiť Marek Špavelko (VW Polo Proto), Miloslav Majerčák (VW Polo Proto) a navrátilec Roman Popovič (Ford Fiesta Proto). Jediným „historikom“ bude Ford Sierra Cosworth posádky Jozef Béreš – Vojtech Bačinský. Jednu posádku máme aj medzi Legendami a to českú dvojicu Martin Hrachovec – Hana Illéšová na Škode 130RS a rovnako jedného účastníka bude mať aj pravidelnosť a to Gabriela Szenderáka na Škode 110R. Medzi vozidlami 2WD to vyzerá na pekný súboj tried 5 a 6, v ktorých sa nachádzajú tie najvýkonnejšie vozidlá. Nechýba aktuálne vedúca posádka Martin Koiš s Andrejom Siskom na Forde Fiesta, ale tiež Milan Obadal s Róbertom Buchom na Peugeote 208 R2 a na podobnom vozidle aj bratia Švecovci. Dve Lady budú riadiť Marek Pazderák a Roland Pecuch.

Tibor Szabosi;c30i3411-12.jpg

Do Slovenského rally pohára sa prihlásilo 11 dvojíc. Dve druhé miesta z Trebišova má doposiaľ Tomáš Polovka, takže určite urobí všetko preto, aby mu do tretice už prvé miesto neušlo. Či sa mu to podarí, sa dozvieme až v sobotu podvečer.

Tibor Szabosi;c30i2765-12.jpg

Kompletný zoznam prihlásených so štartovnými číslami a rovnako aj harmonogram technického preberania je zverejnený na webstránke trebisov.rallye.sk.

Tibor Szabosi;c30i5890-14.jpg

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník 3. DeutschMann® Rallye Trebišov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri