Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zuzana Lieskovcová sa predstaví na rally v USA

Wednesday, 09. 05. 2018 - 21:44, Public relations   

Zuzana Lieskovcová sa predstaví na rally v USA

Košičanku Zuzanu Lieskovcovú, ktorú fanúšikom rally súťaží určite netreba predstavovať. V rally športe je ako doma, teraz sa však ako prvá Slovenska predstaví za veľkou mlákou.

Zuzana už v rally autách sedí mnoho rokov, navigovala už množstvo jazdcov, pričom jej aktuálna sedačka je v Peugeot Sport Slovakia Teame po boku Rasťa Chválu. V prípade spolujazdcov je však bežným zvykom, že si ich v prípade ak nie je nejaká aktuálna súťaž, požičiavajú jazdci medzi sebou. A presne tento akamih nastal aj teraz, pričom Zuzana sa ako prvá Slovenska predstaví po boku Čecha Martina Spanhela. Ak vám je toto meno akési povedomé, Martin hrával hokej desať rokov v NHL, naposledy za za tím Columbus Blue Jacket. Popri svojej hokejovej minulosti, ale vlastne aj súčasnosti keď robí komisára Columbus Adult Hockey Leaque, sa Martin zúčastnil aj niekoľkých rally súťaží v Českej republike, vrátane dvoch Czech Barum Rally Zlín. A práve toto podujatie zviedlo dohromady kroky Martina a Zuzany.

Tibor Szabosi;asf-0474-1.jpg

Viac nám vysvetlila spolujazdkyňa Peugeot Sport Slovakia, Zuzana Lieskovcová: „S Martinom som sa zoznámila vďaka Barum Rally v Zlíne, čo je podujatie zaradené do seriálu FIA European Rally Championship. Absolvovali sme spolu dve tieto súťaže, prvú v roku 2016 a druhú v 2017. Martin v rámci svojho pôsobenia v USA sa bol pozrieť na súťaž Sounthern Ohio Forest Rally ako divák a práve tu mu v hlave skrsol projekt, že by sme sa mohli tohto podujatia zúčastniť aj my dvaja. Od toho momentu na tejto myšlienke pracoval a výsledkom je náš štart v dňoch 18. - 19.5.2018, čiže iba týždeň pred našou domácou Rallye Tatry, kde budem zase štartovať v Peugeot Slovakia Teame s Rasťom Chválom. Sama som na toto americké dobrodružstvo zvedavá, ich automobilová federácia totiž nespadá pod FIA, čiže je možné, že budú aj nejaké rozdiely v predpisoch, to si musím ešte poriadne naštudovať. Pre Martina to bude prvá súťaž na nespevnenom povrchu, všetky doterajšie súťaže totiž absolvoval na asfalte. Navyše to bude aj jeho úplne prvá rally v USA. Čo vieme o súťaži je to, že trate sú na úzkych lesných cestách s minimom prejazdov. Obhliadka trate sa v USA koná iba na jeden prejazd a organizátor na administratívnom preberaní ponúka na výber z troch druhov rozpisov. To je niečo čo si neviem predstaviť, ale urobíme všetko preto aby sme dojazdili až do cieľa a aby Martin získal čo možno najviac skúseností na nespevnenom povrchu. Samozrejme by som mu rada aj touto cestou poďakovala, bude to určite neskutočný zážitok na celý život. Už sa neviem dočkať."

Podujatie Sounhern Ohio Forest Rally 2018 je zaradené ako štvrté kolo seriálu Rally America National Championship. Štartuje v dňoch 18. - 19.5.2018 a súťažiacich čaká trať o dĺžke viac ako 115 míl.

Miro Majláth 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri