Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Zoznámte sa. Takto bude vyzerať zákaznícke VW Polo GTI R5

Tuesday, 07. 11. 2017 - 12:12, Ľuboš Kašický   

Zoznámte sa. Takto bude vyzerať zákaznícke VW Polo GTI R5

V druhej polovici roka 2018 chce Volkswagen ponúknuť zákazníkom nové súťažné rely auto v triede 2, zodpovedajúce pravidlám pre štart vo WRC2. Auto je navrhnuté na báze nového Pola šiestej generácie a so svojimi cca 270 koňmi bude niesť typové označenie Volkswagen Polo GTI R5.

Nemci vyvíjajú nové auto už od začiatku tohto roku, keď z finančných dôvodov opustili svet majstrovstiev sveta rely aj napriek tomu, že im v garáži stálo už hotové auto novej generácie WRC. Potom sa však spamätali, že ak začnú ponúkať zákaznícke auto do obsadenej kategórie R5, tak sa im náklady môžu vrátiť. Rozhodli sa teda využiť skúsenosti z úspešného obdobia vo WRC a pod vedením chlapíkov, ktorí priamo stáli za titulmi Seba Ogiera pracujú na novom vozidle.

polo-r5-low.jpg

„S novým Polom GTI R5 chceme nadviazať na naše skúsenosti vo WRC a ponúknuť klientom prvotriedne pretekárske auto vhodné aj pre štart v majstrovstvách sveta," vraví šéf tímu Sven Smeets. „Ešte pred prvým predstavením na závodnej trati však chceme nové auto poriadne otestovať, aby sme ho pripravili na všetky rozmanité podmienky na svetových tratiach."

Prvé auto by malo byť hotové ešte do konca tohto roka. Bude poháňané výkonným preplňovaným štvorvalcom s priamym vstrekovaním. Štvorkolka bude mať päťstupňovú sekvenčnú prevodovku a je stavaná podľa predpisov, ktoré od roku 2012 platia pre vozidlá R5. Auto by sa malo stať účinnou zbraňou pre všetky druhy šampionátov, vrátane národných a preto verme, že čoskoro po uvedení sa nejaké predstaví aj u nás. Zatiaľ VW ukázal iba jeho grafický náčrt, ktorý vám ponúkame.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri