Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Zlomená ruka Béreša vyradila národný tím z Portugalska a Španielska

Wednesday, 03. 05. 2017 - 11:09, Public relations   

Zlomená ruka Béreša vyradila národný tím z Portugalska a Španielska

Druhé a tretie podujatie Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu sa budú konať počas nasledujúcich víkendov na tratiach v Portugalsku a Španielsku. Žiaľ, bez účasti Slovak National Hill Climb Teamu a Jozefa Béreša mladšieho.

Tibor Szabosi;c30i5251-3.jpg

Jazdca národného kopcového tímu mali možnosť sledovať diváci naposledy počas 23. Rally Prešov 2017. Práve na tejto súťaži Ďodi vyhral triedu Historik, keď sa na štart postavil s vozidlom Lada VFTS a spolujazdcom Zoltánom Répásom.

Tibor Szabosi;c30i2337-1.jpg

Po tejto súťaži mal Slovak National Hill Climb Team naložiť kopcový špeciál Tatuus s motorom Honda a cestovať do Portugalska na druhé podujatie Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Realita je však iná a keď sa mi rozozvučal v nedeľu večer zvonček telefónu a Ďodi mi oznámil zlomeninu ruky, myslel som si, že si zo mňa robí srandu. Opak však bol pravda.

Tibor Szabosi;c30i6364-4.jpg

„Už na Rally v Prešove som sa necítil celkom fit a tak som po jej skončení ani nečakal na výdaj Lady z uzavretého parkoviska, ale aj so spolujazdcom Zolim Répásom sme sa pobrali domov. Keď sme dorazili k nám, pri vystupovaní z auta sa mi zatočila hlava a následne som odpadol. Zoli ma prebral a zdalo sa, že všetko je v poriadku, cítil som sa zrazu lepšie. Po pár minútach ma však začala bolieť ruka a následne začala puchnúť, tak sme spoločne išli na pohotovosť. Tu mi zröntgenovali ruku a zistili zlomeninu. Asi som si ju pri páde prisadol. Hneď som volal Petrovi Ambrúzovi, šéfovi Slovak National Hill Climb Teamu, ktorý ma prišiel k nám domov hneď psychicky podporiť. Mrzí ma to, na európske preteky som sa tešil," opísal Ďodi Béreš udalosti po Rally Prešov.

Tibor Szabosi;asf-4371.jpg

Ako už Ďodi povedal, šéf tímu, Peter Ambrúz ho ihneď navštívil doma, v Pederi. Samozrejme rovnako ako Ďodiho ho neúčasť na pretekoch mrzí, berie však novo vzniknutú situáciu v pokoji: „Na Portugalsko a následne na Španielsko sme sa pripravovali niekoľko mesiacov. Človek však mieni, život mení a neurobíme s tým nič. Podstatné je, že sa Ďodimu nič vážnejšie nestalo. Uvidíme čo povedia lekári cez týždeň a podľa toho upravíme náš tímový program. Prvoradé je zdravie, preteky budú aj v budúcnosti."

Tibor Szabosi;c30i6180-2.jpg

Slovak National Hill Climb Team tak po vypustení dvojice zahraničných, európskych podujatí teraz čakajú preteky v poľskej Zaluži a následne pri Košiciach, na Jahodnej. O tom, kto sa divákom na spomínaných pretekoch predstaví vás budeme včas informovať.

Slovak National Hill Climb Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri