Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zlé správy pre fanúšikov Michaela Schumachera

Wednesday, 10. 01. 2018 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Zlé správy pre fanúšikov Michaela Schumachera

Boli ste už v Kerpene? Poponáhľajte sa, pretože motokárovú dráhu Michaela Schumachera v jeho rodnom Kerpene chcú zbúrať! Bude sa tam ťažiť uhlie!?!

 

Michael Schumacher Kart Center leží medzi Kerpenom a Sindorfom. To je asi 30 kilometrov západne od Kolína. Nuž a nie je to tak dávno, čo Michael Schumacher bol pre Nemcov nedotknuteľnou ikonou. Časy sa však rýchlo menia a finančné záujmy sú dôležitejšie než všetko ostatné. A to je smutné.

ms02-4.jpg

Dve tretiny motokárového centra vlastní síce rodina Michaeal Schumachera (tretinu vlastní klub), no pozemok leží v zóne, ktorá je určená na ťažbu uhlia. Spoločnosť RWE teraz prišla s požiadavkou ťažiť v tejto oblasti od roku 2021 a to by znamenalo nekompromisný zánik dnešného centra autošportu.

ms01-7.jpg

„Nové centrum nepostavíme," povedal Ralf Schumacher. „Spoločné hľadanie náhradného miesta pre areál sa nám nepodarilo nájsť. Je to škoda, lebo tu zomiera tradícia." Klub dnes má viacej, ako 500 členov z ktorých štvrtina sú deti. Zrušenie by zasiahlo aj Kerpen, no zdá sa, že miestni funkcionári s tým nechcú nič urobiť. „Dohodnite sa s RWE," odkazuje starosta. Najsmutnejšie na tom však je, že centrum stojí iba na zlomku územia, kde sa má ťažiť uhlie. RWE však odmieta akékoľvek výnimky, ktoré by sa mohli v budúcnosti použiť, ako precedens. Ak ste teda ešte v Kerpene neboli, tak máte na to čas už len do konca roka 2020. Potom, ako sa zdá, aj legenda Michaela Schumachera (pôvodná trať) bude v Kerpene zasypaná uhlím.

ms-kartcenter.jpg

Doplnenie: Je potrebné ešte dopovedať, že nebude sa búrať centrum, ktoré je na hornom obrázku, ale motokárová dráha Erftlandring, ktorá je asi päť kilometrov západne od tohto objektu. Tým, že som to neupresnil mohol vniknúť dojem, že sa bude búrať celé centrum a za to sa musím ospravedlniť. 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri