Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zeman s Konfalom počas zimnej prestávky prezbrojili

Monday, 19. 02. 2024 - 20:54, Miroslav Majláth   

Zeman s Konfalom počas zimnej prestávky prezbrojili

Popradčania Stano Zeman a Ján Konfal sa do kolotoča rally súťaží zapojili iba pred dvoma rokmi, v rámci Rally Vranov 2021. Od tej doby absolvovali viacero súťaží.

 

T. Szabosi;asf76179-6.jpg

V súťažiach rally sa posádka viac menej neustále zlepšuje. Dôvodom sú neustále sa meniace trate, ale aj poveternostné podmienky, ktoré už posádke známu trať dokážu zmeniť na nepoznanie. U Stana a Jančiho je pokrok vidieť doslova od súťaže po súťaž a treba povedať, že po dvoch rokoch im už ich Suzuki Swift 1,3 GTi 4x4 začínal akosi nestíhať. Teraz prišlo k jeho výmene a dielensky síce pekne urobené auto, ktoré jazdilo v podstate bez akýchkoľvek porúch vystriedala továrenská technika v podobe Renault Clio Rally5.

T. Szabosi;jm1a1426.jpg

„Najskôr sme si mysleli, že budeme pokračovať ďalej s našim Swiftom, no potom som sa stretol s Tomášom Polovkom a ten mi ukázal inzerát na predaj Renault Clio Rally5. Je síce pravda, že nám už dlhšie v mysli kolovala myšlienka, že sa chceme posunúť niekam ďalej a so starým autom to asi veľmi nepôjde. Keď som sa ale pozrel na to Clio, ktoré malo nabehané iba tisíc kilometrov začala ma myšlienka na jeho kúpu poriadne nahlodávať.

T. Szabosi;jm1a1253.jpg

Pozdávala sa mi aj cena a tak sme s Jančim dali hlavy dohromady, vycestovali do Čiech a zrazu sa všetko pohlo strašne rýchlym tempom. Autíčko už máme doma, aj som ho vyskúšal a musím povedať, že sa ešte budem mať veľa čo učiť. Škoda, že nie je do kalendáru SAMŠ zaradená Rally Slovakia Ring, keďže tu sme sa mohli s týmto vozidlom poriadne skamarátiť. Chceme si urobiť tento rok už aj licencie, ale čo nakoniec pôjdeme  ešte nie je z našej strany rozhodnuté, možno nejaké MRC, možno RRP a možno MSR. Sadneme, pouvažujeme a rozhodneme,“ vysvetlil Stano Zeman.

T. Szabosi;jm1a1341.jpg

Záverom ostáva už asi iba skonštatovať, že všetci pevne veríme, že dvojicu Zeman – Konfal s krásnym novým Renaultom Clio Rally5 si nakoniec užijeme aj na tratiach Majstrovstiev Slovenska v rally.

Miro Majláth

Fotogaléria Test Renault Clio Rally5

T. Szabosi;jm1a1282-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri