Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Zeman s Konfalom majú za sebou výbornú debutovú sezónu

Wednesday, 30. 11. 2022 - 20:28, Miroslav Majláth   

Zeman s Konfalom majú za sebou výbornú debutovú sezónu

V minulosti sme vám predstavili súťažnú posádku Stanislav Zeman – Ján Konfal a ich Suzuki Swift 1,3 GTi 4x4. Teraz majú chalani za sebou prvú kompletnú rally sezónu.

 

Bohuslav Štrauch;dsc-2040-2.jpg

Stano s Janom si v rámci svojej učiacej sa sezóny vybrali seriál Mini RallyCup a urobili veľmi dobre. Ako sa hovorí “za menej peňazí si užili viac muziky“, ale hlavne nazbierali množstvo skúseností. Sezóna MRC skladajúca sa zo šiestich podujatí ich nielenže pripravila na ďalšie pokračovanie v kariére, ale zároveň bola z ich pohľadu aj výborná, čoho dôkazom je aj druhé miesto konečného poradia v rámci triedy A1. Navyše si zo spomínaných podujatí odviezli domov aj množstvo pohárov, veď okrem jediného podujatia vždy obsadili niektoré z miest v TOP3. Víťazstvo pritom brali aj v rámci posledného kola seriálu v Kopřivnici.

Bohuslav Štrauch;dsc-0666-8.jpg

„Bola to pre nás prvá kompletná sezóna a musím povedať, že sme obaja nadmieru spokojní. Druhé miesto v triede v konečnom hodnotení nás „nakoplo“ do ďalšej roboty nielen na aute, ale aj na mojom zlepšovaní techniky jazdy a na Janovom diktáte. Nehovorím, že tam boli nejaké veľké chyby, ale vždy sa dá niečo vylepšiť. Tak ako sme vylepšovali počas celej sezóny naše auto. To vlastne prešlo v priebehu sezóny takmer kompletným repasom, od bŕzd až po karosériu pri ktorej sme zistili, že je vlastne celá zospodu iba polepená, takže sme ju museli komplet vyvariť nanovo. Ale je to za nami a ja som rád, že sme všetky nedostatky odstránili, aspoň bude cez zimu viac času na iné vylepšovania. Som rád aj za to, že sme na každej súťaži doviezli auto vždy celé, neporušené do cieľa a poriadne sme si každú súťaž užili.

Bohuslav Štrauch;dsc-0025-17.jpg

Jediné čo ma trochu škrie je to, že od víťazstva v triede nás v konečnom hodnotení delilo iba dva a pol bodu. Na druhej strane nás to určite nakopne k ešte lepším výkonom. Moja vďaka patrí všetkým partnerom tímu, našim rodinám za to, že to s nami vydržali, ale aj nášmu trénerovi Jánovi Pustaiovi. Práve on nám veľmi veľa vecí vysvetlil a naučil nás takmer všetko o rally. Samozrejme asi najväčšia vďaka patrí Mirovi Pollagovi, nášmu tímovému šéfovi. Bez jeho pomoci pri kúpe auta by sme dnes na rally tratiach neboli. Verím, že sa nielen jemu, ale aj partnerom v budúcnosti odmeníme ešte lepšími umiestneniami,“ zhodnotil Stano Zeman.

Bohuslav Štrauch;dsc-0658-10.jpg

Teraz Stana, oboch Jankov a Mira čaká vyhodnotenie sezóny, kde si prevezmú poháre za druhé miesto v triede A1 v sezóne 2022. A čo bude potom ? Samozrejme priestor dostane kompletná kontrola Suzuki Swift 1,3 GTi 4x4, prípadne nejaké jeho vylepšenie a potom už štart do sezóny 2023.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri