Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zbohom dievčatá. F1 chce deti

Tuesday, 06. 02. 2018 - 08:54, Ľuboš Kašický   

Zbohom dievčatá. F1 chce deti

Formula 1 a FIA včera svetu oficiálne oznámili, že na rošte pretekov kráľovskej disciplíny automobilového športu budú namiesto GRID GIRLS odteraz GRID KIDS. Vraj to bude primeranejšie a zaujímavejšie pre mladších.


Ako vždy, všetko je vec interpretácie a uhla pohľadu. My sme si na pekné, usmievavé a slušné dievčatá na štartovom rošte zvykli a nevidíme na tom nič neprimerané. Puritánska Amerika má, ako vždy, na veci vlastný názor. A keďže teraz má aj vlastnícke práva na F1, tak svoj pohľad prezentuje aj tu.

Martin Trenkler;atmosphere-2010-italy-05.jpg

Nemá zmysel pomenovávať genézu a dôvody. Napokon, veď tieto aktivity a postoje v poslednom období nemožno nevnímať. Nech si každý na to urobí názor sám. Pomenujme si však aspoň fakty nového rozhodnutia a dajme slovo hlavným predstaviteľom.

„F1 je vrcholom automobilového športu a je snom každého mladého pretekára súťažiaceho v pyramíde štruktúr monopostov už od motokár. Sme preto radi, že môžeme im tento sen nejakým spôsobom priblížiť a budúcim šampiónom dať príležitosť postaviť sa vedľa ich hrdinov na štartovom rošte," vraví prezident FIA, Jean Todt. „Považujem to za vynikajúcu iniciatívu, ktorá národným asociáciám môže pomôcť v ich úsilí rozširovať povedomie o motoristickom športe a zapájať mladú generáciu do národných sérií."

Martin Trenkler;_t282837.jpg

V podstate ide o to, že národné asociácie príslušného štátu vyberú z deti, ktoré jazdia na motokároch, alebo iných juniorských formulách, respektíve spomedzi nich vylosujú dvadsiatku, ktorá sa dostane na štartový rošť. „Pre mladých to bude niečo výnimočné. Veď si viete predstaviť, že budú stáť vedľa svojich hrdinov a z blízka budú môcť sledovať, ako sa pripravujú na preteky?," presviedča o dobrom nápade, ktorý vymyslel aj sám marketingový šéf F1, Sean Bratches.

No nedá sa poprieť, že je to naozaj inšpiratívne pre mladú generáciu. A takto by vraj podľa oficiálnej správy mali stáť grid kids nielen na štarte F1, ale aj na F2 a GP3. S deťmi budú smieť do paddocku aj ich rodičia, aby na nich dozreli. Nuž uvidíme, ako sa uchytí táto americká iniciatíva. Dobrým barometrom bude, či nájde odozvu aj v iných motoristických disciplínach.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri