Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zbavte Ferrari práva veta!

Friday, 19. 01. 2018 - 21:12, Ľuboš Kašický   

Zbavte Ferrari práva veta!

Tento týždeň sa v Londýne stretlo vedenie F1 (Liberty Media) najprv s promotérmi veľkých cien a o deň neskôr aj so šéfmi tímov F1. Oficiálne stanovisko zverejnené nebolo a tak zbierame kusé informácie.


Vo formule jeden máme iba desať tímov. Dospieť k dohode je však prakticky nemožné. Navyše jeden z tímom si pred rokmi vyboxoval právo veta! Áno, Ferrari. A tento milý, červený tím vystrkuje pazúriky (či kopytá?) kde sa len dá, ak mu niečo nevonia.

Ani v Londýne to nebolo inak. Bývalý šéf Ferrari a dnešný prezident FIA, Jean Todt (ktorý mal v tomto práve veta svoje prsty), dnes tvrdí, že Maranellu bude treba toto vetovacie právo odobrať.

Copyright manufacturer;170015-sf70h.jpg

Zatiaľ však je všetko po starom. Keď Ross Brawn (tiež bývalý ferrarista) teraz navrhol zjednodušiť dizajn predného krídla, tak Arrivabene pohrozil, že to budú vetovať. A tak aj naďalej budeme mať predné krídla podobné dokonale plisovanej sukničke top modelky. Naopak Ferrari navrhlo zjednodušiť zadné lišty zadného krídla a ostatní to odsúhlasili.

Martin Trenkler;ren5390.jpg

Zaujímavé je, že neprešiel návrh RedBullu na zvýšenie počtu motorov znova na štyri na sezónu. Býčkovia to navrhovali od nasledujúcej sezóny. McLarenu prešiel návrh na úpravu deflektorov a zmeny máme aj pri vážení monopostov. Tie sa teraz budú vážiť bez pretekára a na pilota sa bude počítať 80 kg. Keď bude pretekár ľahší, ako 80 kíl, tak ho dovážia závažím!

Martin Trenkler;ren6096.jpg

Hovorilo sa vraj o rozpočtovom strope aj o prípadných ďalších zmenách aerodynamiky. Nič detailnejšie sa však na svetlo sveta nevynieslo (zatiaľ). Zachytili sme však aspoň informáciu o novom displeji, ktorý bude po vzore IndyCar umiestnený na aute a bude uvádzať číslo a skratku mena pilota.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri