Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Zaslúžené pódium pre Patricka Schobera

Thursday, 31. 08. 2023 - 09:12, Public relations   

Zaslúžené pódium pre Patricka Schobera

Euro Series Nascar Whelen zavítal minulý víkend do českého Mostu. Pre Patricka Schobera, ktorý žije v obci Báhoň/Slovensko, to boli dá sa povedať z polovice, ako domáce preteky. Očakávania a motivácia pre Schobera, ktorý je stále na štarte za taliansky Double V Racing Team, boli pravdaže vysoké.

Už v posledných pretekoch vo Vallelunge mohol ukázať talent, ktorý vňom drieme. Tu musel po nehode svojho tímového kolegu štartovať z poslednej 26. pozície. Svojou motiváciou a impozantnou jazdou  sa prebojoval na úžasné 5. miesto.

most-2023-10.jpg

V Moste, Patrick Schober štartoval zo 6. pozície, z ktorej už bol dobrý výhľad na pódiové umiestnenie. Po šikovných predbiehacích manévroch sa Patrickovi podarilo v poslednom kole prebojovať na 3. pozíciu a tým miesto na stupienku víťazov.

Tak ako boli sobotňajšie preteky perfektné, v nedeľu bol opak.

most-2023-13.jpg

Patrick Schober si prial dážď a toto prianie sa mu splnilo. Schoberove kvality v daždi sú dobre známe a dúfal o zlepšení výsledku z predchádzajúceho dňa - veci sa však vyvinuli úplne inak. Už cestou na štartový rošt bolo vidieť, že je problém s vyhrievaním čelného skla, ktoré má brániť zahmlievaniu okna zvnútra. Okrem malého prúžku úplne vpravo, bolo celé čelné sklo zvnútra tak zarosené, že viditeľnosť bola takmer nulová.

most-2023-4.jpg

Všetky pokusy o zlepšenie viditelnosti boli márne a Schober musel štartovať do pretekov s týmto handicapom. Normálne preteky boli už nemysliteľné a tak Schober urobil jediné rozumné rozhodnutie a naslepo zamieril do boxov a preteky ukončil. Čokoľvek iné by bolo nezodpovedné a hlúpe.

Tak či onak, spomienka na tento pretekársky víkend v Moste spočíva v potešujúcom sobotňajšom výsledku a pódiovom umiestnení v EuroNASCAR.

most-2023-3.jpg

Výsledok, ktorý opäť zvýrazňuje výkon a talent Patricka Schobera  jasne ukazuje, že pri správnych príležitostiach je Schober takmer zárukou ako stály predskokan.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri