Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Veterány

Zaradili sme sa do kolóny veteránskej rely Peking - Paríž

Thursday, 14. 07. 2016 - 15:45, Public relations   

Zaradili sme sa do kolóny veteránskej rely Peking - Paríž

Peking - Paríž nie je o žiadnej krasojazde. Zaprášené vozidlá minulosti predvádzajú svoje schopnosti naplno.

Viac ako sto účastníkov predviedlo svoje stroje, z ktorých niektoré sú aj storočné. V tomto prípade nejde o žiadnu predvádzaciu krasojazdu.

Tibor Szabosi;c30i0680-2.jpg

V meraných úsekoch si súťažiaci nič nedarovali zadarmo a mnohokrát ich jazda mohla skončiť nehodou. Vo fotogalérii nečakajte nablýskané stroje, ale zaprášené historické autá, majúce za sebou tisícky kilometrov. Klobúk dole pred výdržou áut a ich posádok.

Tibor Szabosi;gh7p5053-3.jpg

Z poznámok Mariána Bazalu

Vo štvrtok večer mi kamarát Tibor Szabosi zavolal: "Marián, zajtra prichádzajú na naše územie pretekári súťaže Peking - Paríž. Fotka s pozadím Duklianskeho pamätníka, to by bola tá pravá kompozícia. Ideme?"

Tibor Szabosi;c30i0534.jpg

V prvom momente som nesúhlasil,.... no po 5 minútach bolo rozhodnuté. Ideme fotiť výnimočnú akciu, čo to je 920 km oproti 13 695 km, ktoré prejdú súťažiaci.

Tibor Szabosi;gh7p5210-2.jpg

Piatok 7.30 hod Banská Bystrica, nakladám Tibora, 12. hod. Dukla a potom do 19. sme ich naháňali, predbiehali až do Košíc. V noci už len cesta do Nitry. Bolo fantastické aspoň na jeden deň sa zaradiť do pelotónu najväčších frajerov a dobrodruhov za volantom!!

Tibor Szabosi;gh7p5205-3.jpg

Od 12. júna do 17. júla prejdú 13 695 km. Po cestách a necestách, z Pekingu cez Činu, Mongolsko, Rusko, Poľsko, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Taliansko, Švajčiarsko až do cieľa v Paríži. V žltom aute so štartovým číslom 41 preteká aj Slovenka Alžbetka Katuščáková. Viac slov netreba!!! Tých 920 km stálo za to!!!

Marián Bazala;alzbetka-katuscakova-0546.jpg

Michal Švančara, auto.sme.sk

Fotogaléria Rally Peking - Paris Vintage Style

Fotogaléria Rally Peking - Paris II

Fotogaléria Z Pekingu do Paríža 2016



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri