Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zaneti nastupuje v Lubeníku so Škodou Fabia R5

Wednesday, 11. 07. 2018 - 11:48, Ľuboš Kašický   

Zaneti nastupuje v Lubeníku so Škodou Fabia R5

Do druhej polovice sezóny Majstrovstiev Slovenska v rely, ktorú otvára víkendová Rally Lubeník (13. - 14.júla), vymenil tím Zaneti Motorsport techniku. Ford Fiestu R5 nahradí Škoda Fabia R5 poslednej špecifikácie.


„V prvej polovici sezóny sme štartovali s Fiestou a po zvážení všetkých okolností sa tím rozhodol pre iné auto," vysvetľuje Jaroslav Melichárek. „Škoda Fabia R5 je v súčasnosti najlepším autom na trhu a hodí sa na súťaže, aké sa jazdia na Slovensku. Moja prvá skúsenosť s Fabiou R5 je z roku 2016, kde som z nej mal veľmi dobrý pocit. Verím, že tentoraz to bude rovnako dobré."

fabia-03.jpg

Rely v Lubeníku je rozdelená na dve časti, keď už v piatok sa začína náročnou rýchlostnou skúškou „Veľké peklo". Tá sa pôjde hneď trikrát a bude pravdepodobne sitom celej súťaže. „Úseky v okolí Lubeníka sú veľmi pekné a celkom som si ich obľúbil. Obávam sa však stavu cesty na „Pekle", kde to vraj bolo nejaký čas dokonca nezjazdné. Tam sa bude „lámať chlieb". Všetci však budeme mať rovnaké podmienky," pokračuje pilot tímu Zaneti Motorsport, ktorý aj v Lubeníku štartuje spolu s bratom Erikom Melichárkom.

fabia-05.jpg

Sobotňajšia časť lubeníckej rely je rozdelená do dvoch sekcií a na posádky čaká spolu šesť rýchlostných skúšok (na dvoch úsekoch). „Po troch štvrtých miestach je našou jednoznačnou ambíciou dočiahnuť konečne na pódium. Za účasti Kočiho, Grzyba i takmer domáceho Ondreja to však nebude ľahké. Každopádne zabojujeme a verím, že výsledkom potešíme svojich fanúšikov a podporovateľov," odchádza do Lubeníka s pevným odhodlaním Jaro Melichárek.

fabia-04.jpg

Tím Zaneti Motorsport ešte vo štvrtok absolvuje testy s novým autom, ktoré doviezli z Talianska. „Je to posledná špecifikácia Fabie R5 a verím, že chlapcom sadne. V Lubeníku to bude zasa náročná súťaž, kde bude dôležitý dobrý vstup do piatkovej zradnej časti na „Veľkom Pekle". Všetci sme však urobili všetko preto, aby sa nám konečne podarilo pretrhnúť „kliatbu" štvrtých miest a mohli sme sa radovať s pódiového umiestnenia. Máme výbornú posádku, výborné auto a výborných partnerov, tak verím, že budeme mať aj ten potrebný kus šťastia," nepochybuje o svojom tíme šéf Ivan Mutňanský.

fabia-02.jpg

fabia-01.jpg

zaneti-banner2.jpg

zaneti-banner3.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri