Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zaneti Motorsport - Zlepšujeme sa a berieme znova pekné body

Monday, 28. 05. 2018 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Zaneti Motorsport - Zlepšujeme sa a berieme znova pekné body

Po štvrtom mieste v úvodnom podniku MSR rely v Prešove pridala posádka tímu Zaneti Motorsport štvrté miesto aj v druhej súťaži sezóny pod Tatrami a v priebežnom poradí slovenského šampionátu sa posunula už na tretiu priečku.


Tibor Szabosi;asf-3192asf.jpg

45.ročník Rallye Tatry bol veľkou lotériou počasia a správnej voľby pneumatík. Sobotňajšia prietrž mračien dokonca súťaž na chvíľu prerušila a jednu rýchlostnú skúšku museli zrušiť úplne. Zapršalo už v piatok podvečer a posádky stáli pred prvou voľbou pneumatík. O to zložitejšou, že trať pred štartom už trochu obschla. Melichárkovci vsadili na tvrdšiu suchú zmes. „Ukázalo sa to však ako nesprávna voľba," skonštatoval Jaro Melichárek. Ford Fiesta R5 tímu Zaneti Motorport skončil v piatok na siedmom mieste, no skutočná súťaž začínala až v sobotu ráno na klasickom úseku medzi Novoveskou Hutou a Mlynkami.

Tibor Szabosi;c50q5752-1.jpg

„Neviem, či ešte niekto okrem nás obúval mäkké gumy na dopoludňajšiu sekciu," pokračuje Jaroslav Melichárek. „Na prvom úseku bolo sucho a preto sme niečo stratili. Postupne sme sa však dostávali do tempa a na nasledujúcich dvoch meraných úsekoch sa aj naše obutie ukázalo, ako lepšie." Jaro s Erikom zajazdili na RS3 druhý najrýchlejší čas a tretí najrýchlejší pridali hneď na napínavej RS4-ke, pred ktorom sa strhol prudký lejak a štart sa posúval asi o 25 minút! Po dopoludňajšej sekcii posádka Jaroslav Melichárek a Erik Melichárek poskočila o tri miesta v priebežnom poradí a obedovala na štvrtom mieste.

Tibor Szabosi;c50q6259-1.jpg

Krátko pred štartom popoludňajšej sekcie sa však nad Popradom rozpútalo peklo a prívalový dážď zaplavil takmer celé depo. Musela sa zrušil ereska číslo päť a pokračovalo sa až RS6 - Hutou 2. „Na Hute pršalo iba na začiatku," približuje Jaro. „Potom sa však zasa spustil silný lejak na predposlednej „sedmičke" a na poslednom úseku v Šuňave sme ešte polovicu išli za mokra. My sme aj popoludní vsadili na mäkšiu zmes, ktorá chvíľami fungovala a chvíľami bola nevýhodou. Na trati sme zvádzali priamy súboj s Maďarom Németom o tretie miesto. On vsadil zasa na intermediálky. Po Hute sme ho stiahli už na necelých päť sekúnd, no potom nám na mokrej trati znova odskočil. Rozhodli teda pneumatiky. Každopádne to však boli veľmi dobre preteky. Dokázali sme sa celú súťaž zlepšovať a berieme pekné body za štvrté miesto. Samozrejme, že tretie by bolo lepšie, no musíme byť spokojní," vraví pokorne Jaro Melichárek, ktorý si je vedomý silnej konkurencie a konštantné výkony, ktoré zatiaľ podáva ho zaslúžene posúvajú na tretiu priečku v absolútnom poradí po dvoch úvodných súťažiach sezóny.

Tibor Szabosi;asf-3550-1.jpg

Majstrovstvá Slovenska v rely pokračujú už o tri týždne v Hustopečiach (15. - 16.júna) spoločným podnikom z českým „majstrákom" a fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadne nabitú konkurenciu aj za účasti tímu Zaneti Motorsport.

Pozrite si galériu z podujatia

Tibor Szabosi;c50q7474-1.jpg

partneri-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri