Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zahoďme už pochybnosti! Ferrari je rýchlejšie ako Mercedes

Saturday, 07. 04. 2018 - 19:00, Ľuboš Kašický   

Zahoďme už pochybnosti! Ferrari je rýchlejšie ako Mercedes

Z prvého radu zajtra do veľkej ceny Bahrajnu vyštartujú obidva červené monoposty. Vettel pritom vybojoval už 51 pole position.

 


Vlani na okruhu Sakhir stáli v prvom rade mercedesy a Bottas pokoril traťový rekord. Tento rok sa situácia otočila. Vpredu stoja „červení" a nový traťový rekord oslavuje Sebastian Vettel. Mimochodom tentoraz hneď prvých päť najrýchlejších pretekárov v kvalifikácii bolo rýchlejších, ako vlaňajší rekordný čas!

fe07-16.jpg

Keď Vettel s Räikkonenom jazdili rýchlejšie merané tréningy, tak sme ešte mohli špekulovať o relativite hodnôt na časomiere. Kvalifikácia však všetky pochybnosti zahodila. Ferrari je naozaj rýchlejšie a Toto Wolff sa ide rozpučiť od jedu.

rb02-10.jpg

Ešte v poslednej minúte tretej časti kvalifikácie to vyzeralo, že sa Kimi Räikkonen konečne dočká svojej osemnástej pole position. Jeho kolega Vettel bol však proti. V úplne poslednom ostrom kole nekompromisne posunul traťový rekord na hodnotu 1:27,958s a o štrnásť stotín fínskeho kolegu preskočil. Zaujímavé je, že tesne predtým aj Bootas vylepšil svoj čas a odsunul ním kolegu Lewisa Hamiltona až na štvrté miesto. Angličan navyše musel meniť prevodovku a na štarte sa posunie ešte o ďalších päť miest dozadu.

re02-5.jpg

Príjemným prekvapením kvalifikácie je šieste miesto Pierra Gaslyho s tímu Toro Rosso a s motorom Honda! Na rozdiel od Austrálie tentoraz sa McLarenu mohli smiať Japonci z Hondy, lebo britský tím zaostal za obidvoma monopostami STR a Alonso je až trinásty a Vandoorne štrnásty.

q1-max.jpg

Naopak sklamaním soboty je havária favorizovaného Maxa Verstappena už v prvej časti kvalifikácie, keď sa jeho monopost redbull pošmykol na obrubníku vo výjazde z druhej zákruty a skončil v bariére. Verstappen tak zajtra odštartuje z pätnásteho miesta.

res-q-resutls.jpg

Veľkú cenu Bahrajnu môžete zajtra sledovať od 17.10 nášho času a na stanici Sport2 alebo RTL.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri